Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


 Απεγνωσμένη επιχείρηση αναβίωσης του δίπολου με δυσδιάκριτες αν όχι ανύπαρκτες διαχωριστικές γραμμές..



Στο πλαίσιο της κάλπικης για το λαό αντιπαράθεσης για το τι υπηρετεί αποτελεσματικότερα τους «εθνικούς στόχους» της αστικής τάξης, ο Αλ. Τσίπρας στο μήνυμα του το Σάββατο μετά τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς πρόσαψε υποκρισία σε «κάποιες πολιτικές δυνάμεις αλλά και συγκεκριμένα πρόσωπα», που «εκμεταλλεύονται τις ευαισθησίες και την αγωνία του ελληνικού λαού για να υπηρετήσουν μια πλήρως αναποτελεσματική και αδιέξοδη στόχευση, η οποία σε τελευταία ανάλυση είναι αντίθετη προς τα εθνικά μας συμφέροντα», χάριν των οποίων αξίωσε «πατριωτική εγρήγορση» προκειμένου να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την ικανοποίησή τους.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο ειδική αναφορά επιφύλαξε στον πρόεδρο της ΝΔ, κατηγορώντας τον ότι σε αντίθεση με τους περισσότερους πολιτικούς αρχηγούς με τους οποίους είχε «μια ειλικρινή και υπεύθυνη συζήτηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολιτικές συγκλίσεις και ευρύτερη συναίνεση, εφόσον καταλήξουμε σε συμφωνία», ο Κυρ. Μητσοτάκης επέδειξε μια στάση «δείγμα της αναξιοπιστίας, αλλά και της αδυναμίας του να πει με σθένος την πολιτική του θέση».
«Αμφιταλαντεύεται διαρκώς, αλλάζει θέσεις και απόψεις ανάλογα με τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, αλλά και με τις πιέσεις που του ασκεί ένα ακραίο τμήμα του κόμματός του», πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος - στο ίδιο πνεύμα - κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το προηγούμενο διάστημα «απέφυγε συστηματικά να διαμορφώσει συνθήκες πραγματικής συνεννόησης και συναίνεσης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης», κλείνοντας, όπως είπε, έτσι «ένα παράθυρο ευκαιρίας που οι συγκυρίες προσέφεραν προς αξιοποίηση». Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση «προβαίνει ήδη σε παραχωρήσεις χωρίς να λάβει συγκεκριμένα και μη αναστρέψιμα ανταλλάγματα για τη χώρα μας. Η πολύ σοβαρή παράλειψη του κ. Τσίπρα να θέσει ρητά και δημόσια το ζήτημα αλλαγής του Συντάγματος της γειτονικής χώρας ως αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, εξασθένησε την εθνική γραμμή. Ο κατακερματισμός της λύσης σε επιμέρους θέματα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός γιατί υπονομεύει ευθέως τα συμφέροντα της Ελλάδος».

Η αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση - που εκδηλώνεται εντός του κοινού για κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση πλαισίου που περιβάλλει τη διαδικασία των διευθετήσεων στα Βαλκάνια - συνεχίστηκε και χτες, με το Μέγαρο Μαξίμου να απευθύνει στη ΝΔ το ερώτημα αν «συμφωνεί ή διαφωνεί με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος τόνιζε το 1994, μετά την πτώση της κυβέρνησής του από τον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή το ονοματολογικό, πως "είναι απαράδεκτη υποκρισία εν ονόματι της εθνικής υπερηφάνειας και της εθνικής αδιαλλαξίας να δεχόμαστε να μείνει αυτή η χώρα με το όνομα Μακεδονία", υπογραμμίζοντας πως "εάν η Ελλάς δεν δεχθεί ονομασία μεικτή θα πάμε σε σκέτη Μακεδονία"».

Δεν υπάρχουν σχόλια: