ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ..
Μοναδική πολιτική αλητεία από έναν τύπο που υποδύεται τον αριστερό..
Μια υπόμνηση στο λαό να θεωρήσει περασμένα - ξεχασμένα όσα δικαιώματα και κατακτήσεις έχασε τα χρόνια της κρίσης ήταν η χτεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ρ/σ «Real». Ουσιαστικά ομολόγησε ότι καμία ανάκτηση απωλειών δεν πρόκειται να φέρει για το λαό η έξοδος απ' τα μνημόνια. Μάλιστα, τα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα που η κυβέρνησή του καρατόμησε σε συνέχεια των προκατόχων της, τα «τσουβάλιασε» σαν παθογένειες που πρέπει να ξεχαστούν οριστικά και αμετάκλητα!
Ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησής του να τα δώσει όλα ώστε το νέο έτος να σηματοδοτήσει την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, προσθέτοντας ότι αυτό γίνεται «με τις μικρότερες δυνατές απώλειες», την ίδια στιγμή που ο λαός στενάζει από τα αποτελέσματα της πολιτικής του.
Εσπευσε ωστόσο να προσθέσει, εκβιάζοντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους, ότι πρέπει να τελειώσουν και οι «παθογένειες», αλλιώς «υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούμε ξανά στον ίδιο φαύλο κύκλο». Και ανέφερε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας ότι η «καθαρή έξοδος» αφορά τα κέρδη του κεφαλαίου και όχι τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα: «Δεν οραματίζομαι το 2018 ως μία επιστροφή στα χρόνια του 2008 - 2009, λίγο πριν την κρίση (...) Αυτή λοιπόν την περιπέτεια, αυτήν την τραγωδία, πρέπει να την έχουμε ως μάθημα για να δούμε, το πάθημα δηλαδή να γίνει μάθημα υπό την έννοια του ότι δεν πρέπει να αφήσουμε ποτέ ξανά τη δυνατότητα ή την προοπτική η χώρα να ξαναμπεί σε μία τέτοια περιπέτεια. Να χάσει δηλαδή τον έλεγχο των οικονομικών της στοιχείων, των δημοσιονομικών της στοιχείων και άρα να παραδώσει ένα μεγάλο τμήμα της κυριαρχίας της στους όποιους δανειστές».
Σε ό,τι αφορά την εντεινόμενη φημολογία περί εκλογών, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να παράσχει στην οικονομία πολιτική σταθερότητα και τοποθέτησε τις εκλογές στο 2019, «όχι μόνο γιατί τότε θα είναι πολύ ευνοϊκότερες οι συγκρίσεις σε σχέση με το πού βρισκόμασταν όταν παραλάβαμε και σε τι κατάσταση θα παραδώσουμε τη χώρα, έξω δηλαδή από τα μνημόνια, με ρυθμούς ανάπτυξης υψηλούς, με μια οικονομία που θα μπορεί να δανείζεται ξανά, με τα μεγέθη της ανεργίας πολύ πολύ χαμηλότερα σε σχέση με αυτά που παραλάβαμε, κυρίως όμως διότι αυτό που χρειάζεται η χώρα για να ξεπεράσει οριστικά την κρίση είναι να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στις σχέσεις της και με τους εταίρους της αλλά και με τις διεθνείς αγορές».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου