Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΛΗΦΘΡΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ..

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ για μη καταβολή εισφορών 2,3 εκατ. ευρώ - Media
 ΣΥΝΕΛΗΦΘΡΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ..



Συνελήφθη χθες ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, με την κατηγορία της μη έγκαιρης καταβολής εργοδοτικών και εργατικών εισφορών προς τον ΕΦΚΑ, ύψους 2.349.409,33 ευρώ.


Το ποσό φαίνεται να συνδέεται με εισφορές που αφορούν τον Φεβρουάριο του 2017.
Ο 74χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος.

Για τη σύλληψη του μίλησε στο thestival.gr ο Χρήστος Στεφανίδης και μεταξύ άλλων ανέφερε: «από τη στιγμή που έφυγε από τον ΟΑΣΘ, το δημόσιο με όφειλε και με οφείλει 130 εκατομμύρια ευρώ. Άμα τα είχε δώσει και ήταν συνεπές δεν θα υπήρχε καμία οφειλή από τον ΟΑΣΘ. Παρόλα αυτά για αυτό το μήνα, είχα πληρώσει το 50% τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με το νόμο και έκανα συγχρόνως ένσταση για να δικαιολογηθώ, γιατί δεν μπορώ να πληρώσω ολόκληρη την οφειλή. Ακόμα δεν προσδιορίστηκε η ημερομηνία της εκδίκασης της ενστάσεως και ήρθαν χθες και συνέλαβαν".

Ο κ. Στεφανίδης επισήμανε ακόμα και την οφειλή του υπουργείου Μεταφορών για την κάλυψη της διαφοράς του ΦΠΑ, η οποία είχε αποφασιστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση και όπως είπε δεν καταβλήθηκε στον ΟΑΣΘ .

"Δεν μας καταβλήθηκε καν η διαφορά από το ΦΠΑ, η οποία ανέρχεται στα 12.5 εκατομμύρια ευρώ", τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

Θυμίζουμε ότι ο Χρ. Στεφανίδης και άλλα δύο άτομα του παλαιού διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού είχαν προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να ανασταλούν και να ακυρωθούν όλες οι σχετικές αποφάσεις για την εκκαθάρισή του και χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική τη σχετική υπουργική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: