Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΕ ΕΝΝΙΑ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ..


Έκτακτο μέρισμα για το πετρέλαιο θέρμανσης σε 9 νομούς της Β. Ελλάδας - Media
 ΕΚΤΑΚΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΕ ΕΝΝΙΑ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ..



Τι θα πει μέρισμα αλητήριοι; Μέτοχοι σε πετρελαϊκές εταιρίες είναι οι δεινοπαθούντες Έλληνες του Βορά; Και τι θα πει εννιά νομοί; Στην Αττική των δύο βαθμών κελσίου και στα ορεινα της Κορινθίας της Αρκαδίας και της Λακωνίας των μείον δύο δεν μοιάζουν με παγοκολόνες οι ορεσείβιοι; 




Στη διάθεση έκτακτου μερίσματος με δικαιούχους τους κατοίκους των νομών Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας προσανατολίζεται λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το έκτακτο μέρισμα θα δοθεί με διαδικασίες-εξπρές σε όσους είχαν υποβάλει αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης κατά τη σεζόν 2016-2017, δηλαδή σε όσους είχαν κάνει τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι και τον Απρίλιο του 2017.

Το ύψος του επιδόματος θα αντιστοιχεί στο 50% της περσινής επιδότησης και θα φτάνει -κατ’ ανώτατο όριο- στα 250 ευρώ για τον άγαμο και στα 313 ευρώ για τον παντρεμένο. Ο στόχος είναι, οι κάτοικοι των συγκεκριμένων νομών που θερμάνθηκαν κατά την περσινή χειμερινή σεζόν με πετρέλαιο θέρμανσης, να πάρουν «εδώ και τώρα» τα χρήματα που θα στερηθούν λόγω της περικοπής κατά 50% του φετινού κοινωνικού επιδόματος. Αυτή τη φορά, η πληρωμή του «ειδικού μερίσματος» θα γίνει από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μέσω της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια για τη διάθεση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: