Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΒΥΣΣΟΔΟΜΟΥΝ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ !!


Παγκόσμια ανησυχία για τη νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τη Β. Κορέα - Media
 ΒΥΣΣΟΔΟΜΟΥΝ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ !!



Λάβρος ο γγ του ΟΗΕ κατά του Κιμ ξεχνώντας πως η Κύπρος 44 χρόνια μετά και παρά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού βρίσκεται κατά το ήμισυ υπό Τουρκική κατοχή και τους μαζικούς φόνους κατά των λαών της Σερβίας του Ιράκ της Λιβύης της Υεμένης της Σομαλίας του Αφγανιστάν και εσχάτως κατά της Συρίας.. 



Η Βόρεια Κορέα- χώρα που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο -δοκίμασε με επιτυχία έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) νέου τύπου, τον Hwasong-15, με δραστικό βεληνεκές το οποίο επιτρέπει στην Πιονγκγιάνγκ να «πλήξει το σύνολο της αμερικανικής ηπείρου».
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε επιτυχή τη δοκιμή του Hwasong-15, κατά την ίδια πηγή.  Με αυτή την δοκιμή η Βόρεια Κορέα πέτυχε τον «στόχο» της, δηλαδή να γίνει πυρηνική δύναμη.
Ο νέος πύραυλος, ο ισχυρότερος που κατασκευάστηκε ποτέ στη χώρα, διένυσε 950 χιλιόμετρα τα 53 λεπτά της πτήσης του, διευκρινίστηκε.

«Καταδίκασε σθεναρά» ο γγ του ΟΗΕ 

Ο γγ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «καταδίκασε σθεναρά» τη νέα δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα και απαίτησε η Πιονγκγιάνγκ να «απόσχει από περαιτέρω αποσταθεροποιητικές ενέργειες».

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη Βόρεια Κορέα, που απαίτησαν η Ουάσινγκτον, το Τόκιο και η Σεούλ μετά τη νέα δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στην οποία προχώρησε η χώρα αυτή, θα λάβει χώρα σήμερα στις 23:30 (ώρα Ελλάδας), γνωστοποίησε η αμερικανική διπλωματική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ

Τραμπ: «Θα το τακτοποιήσουμε»

"Θα το τακτοποιήσουμε" ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στη νέα εκτόξευση πυράυλου από την Β. Κορέα.
«Η  εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ "είναι μια κατάσταση που θα αντιμετωπίσουμε" σημείωσε λίγα λεπτά νωρίτερα ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους. Τραμπ επισήμανε ότι η νέα εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ δεν αλλάζει την προσέγγιση των ΗΠΑ στο θέμα της Βόρειας Κορέας, μία εβδομάδα μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να συμπεριλάβει τη χώρα αυτή στον κατάλογο των ΗΠΑ με τα κράτη που στηρίζουν την τρομοκρατία.

Αντιδράσεις και από Ρωσία - Γερμανία

Το Κρεμλίνο κατήγγειλε σήμερα μια «πρόκληση» μετά τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου που πραγματοποιήθηκε από τη Βόρεια Κορέα και κάλεσε όλα τα μέρη «να διατηρήσουν την ηρεμία τους», ενώ το Βερολίνο καταδίκασε την εκτόξευση και ανακοίνωσε πως θα κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών ο βορειοκορεάτης πρεσβευτής.

«Αυτή η νέα εκτόξευση πυραύλου είναι ασφαλώς μια πρόκληση που επιφέρει μια νέα αύξηση της έντασης και μας απομακρύνει από μια διευθέτηση της κρίσης», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «ελπίζει πως τα εμπλεκόμενα μέρη θα καταφέρουν να διατηρήσουν την ηρεμία τους» ώστε να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο στην κορεατική χερσόνησο.

Στο Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανέφερε σε δήλωσή του πως «η Βόρεια Κορέα παραβίασε και πάλι το διεθνές δίκαιο. Η αδίστακτη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας δημιουργεί μια τεράστια απειλή για τη διεθνή ασφάλεια».

Καταδίκη από το ελληνικό ΥΠΕΞ

Ως «ενέργεια η οποία παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα και υπονομεύει την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα» χαρακτηρίζει τη χθεσινή πυραυλική δοκιμή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας το υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας την κατηγορηματική καταδίκη του αλλά και την "ετοιμότητα" της Ελλάδας «για συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους μας, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την μη διασπορά πυρηνικών όπλων και την αποτροπή της παράνομης μεταφοράς πολεμικής τεχνογνωσίας και υλικών».

Παράλληλα, στη σχετική ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ καλεί την Πιονγκγιάνγκ, «η οποία επέλεξε για πολλοστή φορά να αψηφήσει τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Διεθνούς Κοινότητας και τις σχετικές Αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, να αποστεί από κάθε νέα ενέργεια που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και να επιστρέψει άμεσα στο τραπέζι του διαλόγου για το μέλλον του πυρηνικού και πυραυλικού της προγράμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: