Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ


 Τρέχουν ο ένας μετά τον άλλον οι εγχώριοι πιστοί να προσκυνήσουν στον Ναό του Καπιταλισμού


Τα διαπιστευτήρια της ΝΔ και του προέδρου της επιδίδει ο τομεάρχης Αμυνας του κόμματος, Β. Κικίλιας, επισκεπτόμενος την Ουάσιγκτον, όπου είχε συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους, μέλη του Κογκρέσου και της Γερουσίας.


Οπως τόνισε, «η ΝΔ έχει υποστηρίξει σθεναρά και διαχρονικά τις σχέσεις των δύο χωρών. Και θα συνεχίσει να το κάνει. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης εγγυάται τη συνέχεια και την περαιτέρω ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων», διαβεβαιώνοντας ότι θα «υπάρξει συνέχεια» σε ό,τι αφορά τα προτάγματα του κεφαλαίου, που σημαίνουν βαθύτερη εμπλοκή στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Ο ίδιος τόνισε, άλλωστε, ότι οι τέτοιες «επαφές» του «έχουν ως κύριο στόχο την ενδυνάμωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, που στους τομείς της Αμυνας και της Ασφάλειας είναι για εμάς στη ΝΔ, πρωταρχικής σημασίας. Γιατί εκεί που δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν μπορεί να υπάρχουν επενδύσεις και εκεί που δεν υπάρχουν επενδύσεις δεν μπορούν να υπάρχουν νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Και το ζητούμενο είναι μέσα από τη συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ να μπορέσει η χώρα μας να βοηθηθεί να βγει από την κρίση και να ευημερήσει ξανά», πρόσθεσε.

Βγάζει μάτι, φυσικά, η μέχρι κεραίας, έως και στα φραστικά σχήματα, στρατηγική σύμπλευση της ΝΔ με την κυβέρνηση και σε αυτό το ζήτημα, τη διασφάλιση της ιμπεριαλιστικής «σταθερότητας» σε όλη την περιοχή, με τις Ενοπλες Δυνάμεις σε ρόλο αμερικανοΝΑΤΟικού χωροφύλακα, για να «τρέξουν» απρόσκοπτα οι μπίζνες του κεφαλαίου. Π.χ. έλεγε στις 7/11 στην Αθήνα ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, μετά την τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του, Κύπρου και Ισραήλ: «Δεν μπορεί να υπάρξει ασφάλεια και σταθερότητα χωρίς την αναγκαία οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και, αντίστροφα, ανάπτυξη και ευημερία χωρίς ασφάλεια και σταθερότητα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: