Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

 
 Αποκάλυψη τώρα .. Επετειακή ημέρα γιορτής της μεταμόρφωσης του Σύριζα σε κόμμα καπιταλιστικής εξουσίας
 
 
 
Με γκλομπς και δακρυγόνα απάντησε η κυβέρνηση σε φοιτητές οι οποίοι μένουν εδώ και ένα μήνα περίπου χωρίς σίτιση, αλλά και εργαζόμενους στις εστίες που έχουν απολυθεί από τους εργολάβους, που πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι μία δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.
 
Φοιτητές και εργαζόμενοι δήλωσαν πως η υπομονή τους έχει εξαντληθεί και ότι τα αιτήματά τους είναι «αιτήματα επιβίωσης» και απαίτησαν να ξεκινήσει άμεσα η σίτιση στα εστιατόρια των εστιών σε όλη τη χώρα, να δοθεί η αναγκαία χρηματοδότηση για τις ανάγκες των εστιών, να σταματήσει η επιχειρηματική δραστηριότητα και να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στις εστίες, με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μαζί τους διαδήλωσαν φοιτητές και γονείς ζητώντας να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις μετεγγραφών τους, δηλώνοντας ότι έτσι η κυβέρνηση αποκλείει τα παιδιά λαϊκών οικογενειών από το να σπουδάσουν.

Φοιτητές και εργαζόμενοι ζήτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και βρίσκοντας κλειστές τις πόρτες μπήκαν μέσα στον προαύλιο χώρο. Απέναντί τους, η κυβέρνηση και το υπουργείο παρέταξε τα ΜΑΤ, που με τη χρήση δακρυγόνων και γκλομπς επιτέθηκαν στους φοιτητές, με αποτέλεσμα τέσσερις από αυτούς να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Η στιγμή της επίθεσης των ΜΑΤ σε φοιτητές και εργαζόμενους
Η στιγμή της επίθεσης των ΜΑΤ σε φοιτητές και εργαζόμενους
Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν με αποφασιστικότητα έξω από το υπουργείο, καταγγέλλοντας την πολιτική που απαντά με καταστολή σε δίκαια αιτήματα, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν αν δεν πάρουν απαντήσεις. Υστερα από την επιμονή τους, μπήκαν στο υπουργείο και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα, Γ. Αγγελόπουλο. Οπως ενημέρωσαν μετά τη συνάντηση, από πλευράς υπουργείου εξαγγέλθηκε νομοθετική ρύθμιση ώστε οι εργαζόμενοι από τους εργολάβους να περάσουν στα ιδρύματα, ειπώθηκε ότι θα ικανοποιηθούν αιτήσεις για μετεγγραφές, ενώ για τα ζητήματα των εστιών συνεχίζει να κρύβεται πίσω από την κατάληψη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

«Δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία τους!», δηλώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καταδικάζοντας την απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ, σημειώνοντας: «Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι αδίστακτη όσον αφορά την απαρέγκλιτη υλοποίηση της πολιτικής που τσακίζει εμάς και τις οικογένειές μας. Στερεί μέχρι και το ένα πιάτο φαΐ σε εστιακούς φοιτητές, την ώρα που με το νέο κρατικό προϋπολογισμό δεν δίνει φράγκο για τις ανάγκες των εστιών και τα δίνει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο, την ίδια ώρα που πουλάει το φτηνό παραμύθι της "δίκαιης ανάπτυξης". Οταν η αισχρή αυτή προπαγάνδα καταρρέει από την αντιλαϊκή πραγματικότητα, δεν διστάζει να απαντά με καταστολή και τρομοκρατία σε όσους αγωνίζονται», τονίζει το ΜΑΣ, καλώντας κάθε φοιτητή «να καταδικάσει την πολιτική της κυβέρνησης και την απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ και να στηρίξει το δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας».
Στην κινητοποίηση καλούσαν από κοινού το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Εστιών ΕΜΠ, ο Σύλλογος Οικοτρόφων Νέων Εστιών ΕΜΠ, η Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών ΑΣΠΑΙΤΕ και ο Σύλλογος ΕΤΕΠ ΕΜΠ.

Στη Θεσσαλονίκη
 
Με αντίστοιχα αιτήματα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χτες μέλη του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ), απαιτώντας να ανοίξει τώρα το εστιατόριο της εστίας, το οποίο εδώ και μια βδομάδα έχει κλείσει, καθώς το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ο φορέας διαχείρισης των εστιών, έχει αφήσει τη λειτουργία του εστιατορίου «στον αέρα», δεν έχει προχωρήσει σε νέα ανάθεση, δεν έχει εγκρίνει το απαραίτητο κονδύλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: