Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ


ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ


Μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των συμπλοκών ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές με τις αστυνομικές δυνάμεις στα Εξάρχεια, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. 


Οι ατιεξουσιαστες εκτόξευσαν φωτοβολίδες σε ευθεία βολή. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου χειρουργήθηκε και οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθεί το πόδι της. 

Η γυναίκα νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Η δικηγόρος μιλούσε με φωτορεπόρτερ, όταν ξαφνικά μία φωτοβολίδα ευθείας βολής- την οποία εκτόξευσαν κουκουλοφόροι- καρφώθηκε στο γόνατό της. 

 Τα επεισόδια συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα κυρίως στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα, όπου οι κουκουλοφόροι έως τις πρωινές ώρες εκτόξευαν βόμβες μολότοφ. Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε κάδους απορριμμάτων και προσόψεις και εξώπορτες πολυκατοικιών. 

Η αστυνομία προχώρησε σε 16 συλλήψεις και 23 προσαγωγές. 

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο είναι Γάλλοι, δύο Γερμανοί, ένας Ιταλός, ένας Λιθουανός και ένας Ιρακινός. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. 

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 6 αστυνομικοί. Σε επτά προσαγωγές υπόπτων προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες βράδυ έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, μετά τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου. 

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει εκτίμηση των ζημιών στην Πολυτεχνική Σχολή, καθώς οι κουκουλοφόροι ξήλωσαν τραπεζάκια, καρέκλες, ακόμα και μάρμαρα και σιδηροκατασκευές, για να φτιάξουν οδοφράγματα. Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Πάτρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: