Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΛΕΣΒΟΣ ΛΗΜΝΟΣ


 Μαζική διαμαρτυρία κατάληψη της ΔΟΥ κατά του ΕΦΚΑ και του συντελεστή ΦΠΑ



Συμβολική κατάληψη στη ΔΟΥ Μυτιλήνης έκαναν χτες το πρωί μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λέσβου μαζί με μέλη σωματείων του νησιού, στο πλαίσιο της κινητοποίησης ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και στην επέκταση της φοροληστείας των λαϊκών νοικοκυριών. Οι συνδικαλιστές κατά τη διάρκεια της κατάληψης άπλωσαν πανό στην πρόσοψη του κτιρίου της ΔΟΥ και στην ανακοίνωσή τους που μοίραζαν στους κατοίκους της Μυτιλήνης τονίζεται:

«Ο μειωμένος ΦΠΑ αποτελεί κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος που αντιστάθμιζε το αυξημένο μεταφορικό κόστος, έτσι ώστε να μην υπάρχει απομόνωση των κατοίκων των νησιών λόγω της μεγάλης ακρίβειας. Παραμένει, γι' αυτόν το λόγο, εργατική κατάκτηση και δικαίωμα και όχι δήθεν αντιστάθμισμα για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό...».

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να παλέψουν:

-- Ενάντια στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ (-30%).
-- Για διεύρυνση του μειωμένου ΦΠΑ για όλα τα νησιά.
-- Ενάντια στη φοροληστεία.
-- Για την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
-- Για αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους τα 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες Υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου.
-- Να καταργηθούν ο ΕΝΦΙΑ και όλα τα χαράτσια.
-- Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
-- Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.

Τέλος, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς.
Μεγάλη συγκέντρωση και στη Λήμνο
Από την κινητοποίηση στη Λήμνο
Από την κινητοποίηση στη Λήμνο

Εξάλλου, με μαζική συμμετοχή των κατοίκων της Λήμνου πραγματοποιήθηκε χτες η συγκέντρωση για τον ΦΠΑ, στην οποία καλούσαν το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, Εργατικά Σωματεία, ο Εμπορικός Σύλλογος και άλλοι φορείς του νησιού. Στο νησί έκλεισαν μια σειρά καταστήματα, οι υπηρεσίες του δήμου και του επαρχείου, ενώ το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ κάλυψε με στάση εργασίας τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.
Στη συγκέντρωση στο λιμάνι της Μύρινας, μίλησαν εκπρόσωποι των φορέων. Από την πλευρά των ταξικών σωματείων του νησιού μίλησε ο Μαδυτινός Κώστας, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η επιμονή της κυβέρνησης στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά που έχουν απομείνει, δικαίως επισύρει την αγωνία και φουντώνει την αγανάκτηση της κοινωνίας του νησιού μας. Το μέτρο αυτό είναι ένα από τα πολλά προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου που ψήφισαν στη Βουλή τον Αύγουστο του 2015 οι βουλευτές 5 κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΑΝΕΛ - Ποτάμι)».

Δεν υπάρχουν σχόλια: