Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

347b
Ανωνύμου του Έλληνος


Μην ακούσω το παραμύθι των 90 λεπτών της ώρας για κάθε εισιτήριο! Άμα βγει το 500αρικο από την τσέπη (σε δραχμές, γιατί ποτέ δεν μπήκες στο νεοναζιστικό ευρώ, πληρώνεις τα ξένα αφεντικά ευρώ και σου δίνουν ελεημοσύνη δραχμές) γίνεται αέρας. Χώρια, που όταν μπουν μπάρες στο μετρό, θα αυξηθούν τα εισιτήρια! Και δεν ξεσηκώνονται ακόμα και οι πέτρες, να μην μείνει τίποτα όρθιο, να διαλυθεί, για ν’ αναστηθεί! Ίχνος αξιοπρέπειας, στα τέσσερα σκλάβος.
Μην τυχόν δεν προλάβεις να σε φακελώσει ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός και το Παγκόσμιο Κεφάλαιο. Και δεν σκέφτεσαι: Τί θα συμβεί, αν δεν πάω στην ουρά, να στοιβαχτώ, αν δεν γίνω ζώο; Θα επιβάλλουν πρόστιμο σε 2 εκατομμύρια;

 Αντί να διαδηλώσεις έξω από κάθε εκδοτήριο κατά της χαφιεδοκάρτας, ότι εφόσον υπάρχει ουρά 5 ατόμων, την κάνω, «γίνομαι Πουλόπουλος», «μπουχός», τον «πούλο» -πόσο πιο λαϊκά να το πω;- αντί να φύγεις με αξιοπρέπεια, να μείνεις άνθρωπος, μεταβάλλεσαι φοβισμένο ζώο, χορεύεις στον χαβά, που χτυπά η ξενόδουλη εξουσία. Δεν επιμένω, τυχαία στην βαρβαρότητα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Συμπυκνώνει την νοοτροπία του σύγχρονου ραγιά της Γκραικυλίας. Συνιστά ακραία μορφή κουφιοκεφαλισμού, άνοιας, ραγιαδισμού, που αυγατίζει. Τί άλλη, πιο χειροπιαστή απόδειξη ότι από την παρέα και την κοινωνία μεταπηδάμε με γοργά βήματα, με άλματα, στην αγέλη των δίποδων ζώων;
 
Να μιλήσω για πολιτική τόλμη, ενημερωμένο πολίτη, για αγώνες και θυσίες στο βωμό της λευτεριάς, για απαλλαγή από Μνημόνια και άλλες αλυσίδες, για εθνική ανεξαρτησία; Στράφι πάει, όταν καθημερινά δίνεις εξετάσεις είλωτα παίρνοντας πάντα άριστα, 20 με τόνο! Το ξενόδουλο σύστημα περνά καλύτερα τα μέτρα για φέρετρο στοιχειοθετώντας χοντρούς και χυδαίους αντιπερισπασμούς. Κάθε όχλος έχει αντιπερισπασμούς, που του αξίζουν! 

 Ό,τι σερβίρουν, αμάσητο το καταπίνεις. Για να μην ασχολείσαι με την φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, την σκλαβιά, σου πασάρουν για τάχα σπουδαία τα πιο γελοία θέματα, από αυτά, που δεν αξίζει ούτε να τα φτύσεις, που δεν σε αφορούν, αλλά εσύ καταπιάνεσαι ολημερίς. Μερικές φορές το τυράκι στην φάκα είναι αυτονόητα ζητήματα, λυμένα εδώ και 40 χρόνια στον κόσμο. Και συ, ηλίθιε όχλε, τα σηκώνεις παντιέρα με την βοήθεια κολαούζων της εξουσίας, που κατ΄ ευφημισμόν αποκαλούνται δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: