Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΙΣΙΟΥ


 ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΙΣΙΟΥ


 Συνωστισμός αρπακτικών για τη βράβευση του λαγού τους ...



Το απόγευμα βραβεύτηκε και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισιού, αυτή τη φορά με το «Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες».

Εκδήλωση όπου δήλωσε «ευρωπαϊστής», με σεβασμό στις βαθιά αντιλαϊκές «θεμελιώδεις αρχές και αξίες» της ΕΕ και υπέρ μιας παραπέρα εμβάθυνσης της «ευρωπαϊκής ενοποίησης» προς την «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», μέσα π.χ. από κοινό πλαίσιο δημοσιονομικής λειτουργίας και αναγνώριση των δικαστικών αποφάσεων ενός κράτους - μέλους σε όλα τα άλλα.

Γεμάτος έγνοια άλλωστε για το μέλλον της ευρωένωσης, στάθηκε στους κινδύνους που θα υπάρξουν από την «αδυναμία να πείσουμε τους πολίτες να στηρίξουν το κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο».
Πλάσαρε ταυτόχρονα το γνωστό παραμύθι ότι η ένωση του ευρωπαϊκού κεφαλαίου μπορεί να αλλάξει χαρακτήρα και να γίνει φιλολαϊκή με μια άλλη διαχείριση, που μπορεί τάχα να λειτουργήσει προστατεύοντας τα «θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα» όλων, μέσω προάσπισης π.χ. των «δικαιικών αξιών» της Ευρώπης, ή με ένα άλλο, πιο επεκτατικό μείγμα δημοσιονομικής διαχείρισης, κόντρα στο σημερινό, πετώντας ταυτόχρονα μπηχτές για το πόσο ωφελήθηκε από αυτό η γερμανική καπιταλιστική οικονομία, και κρύβοντας βέβαια τη σύμφυτη με τον καπιταλισμό ανισόμετρη ανάπτυξη και τους σκληρούς ενδοαστικούς ανταγωνισμούς για τα μερίδια στην καπιταλιστική λεία.
Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, ό,τι κι αν λέει για τη «σημερινή Ευρώπη» είναι «όχι μια κριτική στην Ευρώπη αλλά μια ισχυρή δέσμευση για την Ευρώπη».

Για σήμερα το πρωί, ο Αλ. Τσίπρας προγραμματίζεται να έχει «πρόγευμα εργασίας» με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, σε συνέχεια και των συνεννοήσεων που είχαν πρόσφατα στην Αθήνα για διευκολύνσεις από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης σε γαλλικά μονοπώλια που ορέγονται κομμάτια από το «ψητό» στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση (εργαλείο των ευρωενωσιακών μονοπωλίων για παραπέρα προώθηση θέσεών τους στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, σε κόντρα με ρωσικά κεφάλαια), όπου συμμετέχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών - μελών της ΕΕ και των έξι ανατολικών χωρών - εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: