Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

ΟΧΙ Κ. ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

 
 ΟΧΙ Κ. ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


 Γράφει ο Νίκος Μόττας*

Κατά το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αναδείχθηκε η προσπάθεια της κυβέρνησης να «ξεπλύνει», με τον πλέον απροκάλυπτο και πολιτικά χυδαίο τρόπο, τον αμερικανονατοϊκό ιμπεριαλισμό. Προκειμένου να δικαιολογήσει την συμμαχία με το… «διάβολο», τις επικίνδυνες συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ των δύο κυβερνήσεων (αναβάθμιση Σούδας, αγορά F-16, βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια κλπ.), ο κ.Τσίπρας μίλησε, μεταξύ άλλων, για «κοινές αρχές και αξίες» μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών.


Δεν έχουμε αμφιβολία ότι ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνηση του, όντας ο καλύτερος μαθητής της ΝΑΤΟϊκής συμμαχίας, μοιράζεται τις ίδιες «αρχές» και «αξίες» με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Δυστυχώς, όμως, για τον κ.Τσίπρα ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού έχει μνήμη. Αυτή η μνήμη, χαραγμένη στην συλλογική συνείδηση, δεν σβήνει όσα εγκώμια κι’ αν κάνει προς τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ η σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ και το εγχώριο αστικό πολιτικό σύστημα. 

Ο ελληνικός λαός, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα αυτής της χώρας, δε μοιράζονται «κοινές αξίες» με φονιάδες που, απ’ τα μέσα του 20ου αιώνα και έπειτα, δεν άφησαν γωνιά του πλανήτη που να μη βάλουν την αιματοβαμμένη σφραγίδα τους. Από την Κορέα και το Βιετνάμ, μέχρι την Χιλή και τη Μέση Ανατολή. 

Ποιές «αρχές» και «αξίες» να μοιραστείς με αυτούς που- αποδεδειγμένα πλέον- στήριξαν το χουντικό καθεστώς, κάνοντας τα «στραβά μάτια» στην κατάλυση και καταστρατήγηση κάθε έννοιας δημοκρατίας επί επτά συναπτά έτη; 

Ποιές «κοινές δημοκρατικές αρχές» να μοιραστείς με αυτούς που «σφύριζαν αδιάφορα» όταν τα τουρκικά στρατεύματα αιματοκυλούσαν και διαμέλιζαν την Κύπρο το 1974; 

Ποιές είναι, άραγε, οι «κοινές αξίες
» μεταξύ των «Πιουριφόϊ», των ιμπεριαλιστών πρακτόρων που ζητούσαν «την κεφαλήν των κομμουνιστών επί πίνακι» και ηρώων όπως ο Μπελογιάννης και ο Πλουμπίδης; 

Είναι, μήπως, οι ίδιες κοινές «αρχές» και «αξίες», βάσει των οποίων ο αμερικανικός στρατός δοκίμαζε τις βόμβες ναπάλμ-β πάνω στα κεφάλια των γενναίων ανταρτών του ΔΣΕ στο Γράμμο το 1948; 

Τις… αξίες της «δημοκρατίας και της ελευθερίας» των ιμπεριαλιστών- στις οποίες αναφέρθηκε ο κ.Τσίπρας- τις έχουν ζήσει στο πετσί τους οι λαοί στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Συρία, τη Λιβύη, την Υεμένη, την Σομαλία, τη Νικαράγουα, τη Χιλή και αλλού. 

Ο «αριστερός» πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του, ως πολιτικοί χαμαιλέοντες, μπορούν να έχουν όσες κοινές αρχές και αξίες θέλουν με τους μακελάρηδες των λαών. Ο ελληνικός λαός και το εργατικό-λαϊκό κίνημα, ωστόσο, δεν πρόκειται ούτε να ξεχάσουν, ούτε να συγχωρήσουν. Όσο οι ιμπεριαλιστές συνεχίζουν τη γη να ξαναμοιράζουν και με των λαών το αίμα τα σύνορα να χαράζουν, το σύνθημα «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» δεν πρόκειται να χάσει ποτέ την επικαιρότητα του.

Νίκος Μόττας Γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Είναι υποψήφιος διδάκτορας (Phd) Πολιτικής Επιστήμης, Διεθνών Σχέσεων και Ιστορίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων (Master of Arts) στις διπλωματικές σπουδές (Παρίσι) και στις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις (Πανεπιστήμιο Τελ Αβίβ). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνόφωνα και ξενόγλωσσα μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: