Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΠΕΙΘΗΝΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Η ΕΛΛΑΣ


 ΠΕΙΘΗΝΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Η ΕΛΛΑΣ


 Συριζαίικες συμφωνίες αναζωογόνησης της .. Αμερικανικής οικονομίας !!



Ο Τραμπ, επίσης, τόνισε: «Θα ήθελα να επαινέσω την Ελλάδα γιατί είναι από τα ελάχιστα μέλη του ΝΑΤΟ που ξοδεύουν τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ τους στην Αμυνα. Επίσης, η κυβέρνησή μου ήδη ενημέρωσε το Κογκρέσο για μια πιθανή πώληση (σ.σ. προγράμματος) στην Ελλάδα ώστε να αναβαθμιστούν τα αεροσκάφη F-16. Αυτή η συμφωνία, που θα ενδυναμώσει την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, ανέρχεται σε 2,4 δισ. δολάρια και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ».

Ο, δε, Αλ. Τσίπρας είχε την άνεση να διακηρύξει ενώπιον του Τραμπ ότι η Ελλάδα επί διακυβέρνησής του είναι «μια χώρα αξιόπιστος εταίρος και σύμμαχος των ΗΠΑ, που εκπληρώνει τις ΝΑΤΟικές της υποχρεώσεις». Μην ξεχνάμε ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον περασμένο Μάη, η διοίκηση Τραμπ έβαλε επιτακτικά στους Ευρωπαίους εταίρους της δυο ζητήματα: Αύξηση αμυντικών δαπανών και να έχουν ανά πάσα στιγμή έτοιμα μέσα και προσωπικό προς ανάπτυξη σε όποιο πεδίο αποφασίσει το ΝΑΤΟ, ώστε να μην επωμίζονται μόνοι τους οι Αμερικανοί όλο το ...φορτίο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δρέπει δάφνες και στα δυο. Καταρχάς, είναι από τις λίγες χώρες που πιάνουν τη ΝΑΤΟική «νόρμα», τουλάχιστον 2% του προϋπολογισμού για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, που τίθενται βέβαια στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο Τραμπ, αλλά και η πανίσχυρη αμερικανική Υπηρεσία Συνεργασίας Ασφαλείας (Security Cooperation Agency) του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ, η οποία χειρίζεται αυτά τα ζητήματα, προωθείται διμερής συμφωνία για την αναβάθμιση 123 ελληνικών «F-16» από το αμερικανικό μονοπώλιο της «Lockheed Martin».

Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει το υψηλό κόστος του προγράμματος, που θα φορτωθεί στην πλάτη του χρεοκοπημένου λαού, ως αναγκαία δαπάνη για να διατηρηθεί η ισορροπία στο Αιγαίο, απέναντι στον κίνδυνο της τουρκικής επιθετικότητας. Οι ίδιοι οι Αμερικανοί, όμως, αποκαλύπτουν ότι η αναβάθμιση θα γίνει για να καλυφθούν πρωτίστως ΝΑΤΟικές ανάγκες. Συγκεκριμένα, αναφέρει σε έγγραφό της η Security Cooperation Agency:

«Αυτή η προτεινόμενη πώληση (σ.σ. του προγράμματος εκσυγχρονισμού) θα συμβάλλει στην επίτευξη στόχων της εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ασφάλειας ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ που είναι σημαντικός εταίρος για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική πρόοδο στην Ευρώπη. Η αναβάθμιση των αεροσκαφών (...) θα ενισχύσει την ικανότητα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας να υποστηρίζει το ΝΑΤΟ και να παραμένει διαλειτουργική με τις ΗΠΑ και τη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Θα βοηθήσει επίσης την Ελλάδα να υποστηρίζει επιχειρήσεις στο μέλλον, μειώνοντας έτσι την απειλή που αποτελούν οι εχθροί της συμμαχίας για τις ΗΠΑ και τη συμμαχία. Η προτεινόμενη πώληση θα βελτιώσει την ικανότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και μελλοντικές απειλές για την ασφάλεια. Η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει αυτήν την ικανότητα ως αποτρεπτικό παράγοντα για τις περιφερειακές απειλές, θα ενισχύσει την εθνική άμυνά της και θα εκτελέσει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις».

Ιδού, λοιπόν, από τα πλέον αρμόδια χείλη, οι δεσμεύσεις που ανέλαβε ενώπιον των Αμερικανών η κυβέρνηση, εμπλέκοντας βαθύτερα τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεσμεύσεις που δεν περνούν απαρατήρητες από τους «εταίρους» της Ελλάδας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, που είναι ταυτόχρονα ανταγωνιστές των ΗΠΑ στην πολεμική βιομηχανία, όπως η Γαλλία και η Γερμανία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: