Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!!


 ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!!



Διαπραγμάτευση επί της διαπραγμάτευσης με το θύμα δεδομένο ευθύς εξ αρχής..




Στο τραπέζι των αιματηρών κατά του λαού παζαριών, μπήκε και το ζήτημα των νέων περικοπών σε προνοιακά και αναπηρικά επιδόματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χτεσινή συζήτηση έγινε σε «θετικό κλίμα» και θα συνεχιστεί και σε τεχνικό επίπεδο το επόμενο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση με εργαλείο το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», σβήνει από τον προνοιακό χάρτη μια σειρά επιδόματα. Στο στόχαστρο μπαίνουν τα οικογενειακά και τα εκπαιδευτικά επιδόματα.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε «αναμόρφωση» των αναπηρικών παροχών Αναπηρίας, με βάση σχετική έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας. Χαρακτηριστικά, βασική κατεύθυνση της έκθεσης αυτής είναι η εκτίμηση ότι στην Ελλάδα «η προσέγγιση που εφαρμόζεται για την αξιολόγηση της αναπηρίας και τον προσδιορισμό των παροχών βασίζεται στα ιατρικά δεδομένα. Αντί για μια πιστοποίηση αναπηρίας που στοχεύει στον καθορισμό των ικανοτήτων του ατόμου, των εμποδίων που αντιμετωπίζει και του τύπου της υποστήριξης που χρειάζεται, στην Ελλάδα η χορήγηση επιδομάτων, υπηρεσιών και προστασίας βασίζεται ολοκληρωτικά σε ιατρικά κριτήρια και καθορίζεται από ιατρικές επιτροπές»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: