Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 
Πρόταση εισαγγελέα για τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες
 
 
Κλήση των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων στο ακροατήριο εισηγήθηκε προχτές Παρασκευή στην πρότασή της η εισαγγελέας στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Εντύπωση όμως προκάλεσε το σκεπτικό της, που αναφέρει ότι δήθεν δεν υπάρχει κίνδυνος να συμβεί κάτι στους μάρτυρες... Ενώ είναι γνωστή πλέον η τραμπούκικη επίθεση και ο σοβαρός τραυματισμός, από χρυσαυγίτες, βασικών μαρτύρων κατηγορίας λίγο πριν περάσουν την πύλη των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, όπου γινόταν η δίκη. 
 
Γνωστές και οι απειλητικές χειρονομίες και ύβρεις που εκτοξεύτηκαν από τους χρυσαυγίτες κατηγορούμενους προς μάρτυρες, συγγενείς θυμάτων και δημοσιογράφους, όπως «θα τα πούμε», «θα σας λιώσουμε σαν σκουλήκια» και άλλα παρόμοια. Η επίσης οι μάρτυρες που κατέθεταν στο δικαστήριο και δήλωναν ότι φοβούνται ακόμα και την ώρα που καταθέτουν, ή η κατάθεση του πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής και επιστημονικού συνεργάτη της, που δήλωσε ότι δέχτηκε απειλές από στελέχη της Χρυσής Αυγής όταν θέλησε να φύγει από την οργάνωση το 2013, ή ότι είχε κλειστεί μήνες στο σπίτι του και φοβόταν να βγει....

Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε ν' απαντήσει στην επόμενη δικάσιμο.
 
Νέο βίντεο - ντοκουμέντο

Εξάλλου, βίντεο - ντοκουμέντο έφερε στη δημοσιότητα η «Εφημερίδα των Συντακτών» για τη δολοφονική επίθεση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Από το σχετικό ρεπορτάζ επιβεβαιώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα πραγματοποιήθηκε κατ' εντολήν της ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης. Πρωταγωνιστής στο βίντεο είναι ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος σε ομιλία του στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Σαλαμίνα στις 9/5/2013 προαναγγέλλει τη συγκεκριμένη επίθεση, ήδη τέσσερις μήνες πριν αυτή πραγματοποιηθεί. Ομολογεί μάλιστα ότι αυτός που ανέλαβε εκ μέρους της ηγεσίας να οργανώσει την εγκληματική ενέργεια ήταν βέβαια ο Ιωάννης Λαγός. «Το Πέραμα περιμένει. Εχουμε έναν περιφερειάρχη πολύ δυνατό, που ξέρει την κατάλληλη στιγμή πότε πρέπει να γίνει η κίνηση για να τελειώνει και με τους διάφορους φαύλους που είναι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και δεν αφήνουν αυτοί τη Ζώνη να δουλέψει», αναφέρει χαρακτηριστικά το στέλεχος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Παναγιώταρος επιβεβαιώνει τον τρόπο με τον οποίο η Χρυσή Αυγή οργανώνει τις επιθέσεις. Το γεγονός δηλαδή ότι ο αρχηγός με τον στενό ηγετικό του πυρήνα δίνει την κεντρική εντολή για τις εγκληματικές ενέργειες κι έπειτα οι περιφερειάρχες και οι πυρηνάρχες αναλαμβάνουν να εξειδικεύσουν την εντολή αυτή και να επιτεθούν στους στόχους. «Να έχετε απόλυτη πίστη στα στελέχη της Τοπικής, της Κεντρικής Επιτροπής, του Πολιτικού Συμβουλίου, του Αρχηγού, γιατί αυτοί είναι που φέρανε τη Χρυσή Αυγή εδώ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, με τεράστια ποσοστά, με δύναμη, βλέπετε πόσο οργανωμένοι είμαστε. (...) Οπότε απόλυτη πίστη, καμία αμφισβήτηση», τονίζει. Στο ίδιο βίντεο φροντίζει να υπενθυμίσει και το μίσος της ναζιστικής εγκληματικής για όλους όσους θεωρεί «υπανθρώπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: