Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΦΙΛΗΣ : ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ


 Κάθε φορά που προ των κοινωνικών πυλών είναι μια νέα σφαγή στήνεται και μια εξεταστική.. Τυχαίο; Δεν νομίζω Αλέξη



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επισήμανε, σχολιάζοντας την όλη συζήτηση και την μπόχα που αναδύει, ότι «αυτός είναι ο αγγελικός κόσμος ο καπιταλιστικός, που όλοι μαζί υπερασπίζεστε».


 «Δεν μπορεί να χτυπήσει το σύστημα το εμπόριο ναρκωτικών, όταν μπορεί να βομβαρδίσει ψύλλους με ακρίβεια; Δεν μπορεί να εντοπίσει, πού παράγεται, ποιοι το μεταφέρουν;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «είναι κόσμος βάρβαρος, άδικος, εκμεταλλευτικός, που δεν διστάζει για τίποτα μπροστά στη βασική επιδίωξη που είναι το κέρδος».

Οσον αφορά τις Εξεταστικές Επιτροπές, πρόσθεσε ότι «εδώ πρόκειται για "βιομηχανία"», γιατί όσο πιο πολύ συγκλίνουν στρατηγικά η κυβέρνηση με τη ΝΔ, «τόσο οξύνεται η αντιπαράθεση στα επιμέρους, για το ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα το σύστημα». Επισήμανε ακόμα πως η μεγάλη υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα είναι η προσπάθεια να κρύψει τις αιτίες που ο κόσμος ζει αυτήν τη βαρβαρότητα, μέσα στο άγχος και την αγωνία. «Του λέγατε ότι φταίνε ο τάδε υπουργός, τα λαμόγια, για να καλύψετε ότι η σαπίλα είναι σύμφυτη με το σύστημα», σημείωσε.

Για την υπόθεση σημείωσε πως «έχουμε να κάνουμε με πόλεμο μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που διεκδικούν μερίδια αγοράς. Σε αυτόν τον πόλεμο παίρνουν θέση όλα τα αστικά κόμματα, και καμιά φορά βγαίνουν και άπλυτα στη φόρα», φέροντας ως παράδειγμα την υπόθεση «Siemens», που τελικά δεν πλήρωσε κανείς.

Η πολιτική αντιπαράθεση προσώπων γίνεται για να καλυφθεί ο αντιλαϊκός χαρακτήρας του καπιταλιστικού συστήματος, κατέληξε ο Θανάσης Παφίλης, επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ, παρότι δεν έχει αυταπάτες για τα αποτελέσματα των Εξεταστικών Επιτροπών, που σπάνια καταλήγουν σε κάποιο πόρισμα, θα ψηφίσει τη σύσταση της Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: