Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


 Υπόσχεται στο κεφάλαιο επιστροφή στον μεσαίωνα για τον λαό..



Ανεβάζοντας τους τόνους, αλλά χωρίς να μπορεί να κρύψει τη στρατηγική σύμπλευση με την κυβέρνηση στους βασικούς στόχους του κεφαλαίου, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας χτες στους τομεάρχες του κόμματος.


Συγκεκριμένα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ξανά για ψέματα και πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Οτι δεν εγγυάται «καθαρή έξοδο από το μνημόνιο», «καθαρή» βεβαίως για το κεφάλαιο, ώστε το αστικό κράτος να ενισχύει με φτηνό δανεισμό και άλλα μέτρα την κερδοφορία του, αφού, όπως τόνισε, «πράγματι, η χώρα μας πρέπει μετά τον Αύγουστο του 2018 να μπορεί να δανείζεται από τις αγορές, χωρίς την ανάγκη μιας προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής. Ομως (...) η κυβέρνηση (...) έχει ήδη δεσμεύσει τη χώρα σε πρόσθετα μέτρα μετά το 2018. Αυτό το οποίο αποκαλούμε τέταρτο μνημόνιο».

Επιβεβαιώνοντας ότι κυβέρνηση - ΝΔ ανησυχούν για τους ίδιους «κρίσιμους στόχους» του κεφαλαίου, είπε πως «όλοι οι κρίσιμοι στόχοι πέφτουν έξω. Η ανάπτυξη, δυστυχώς, αποδεικνύεται ασθενική. Η υστέρηση στα φορολογικά έσοδα είναι ανησυχητική (...) Αντί να προσελκύουμε επενδύσεις, έχουμε εταιρείες που η μια μετά την άλλη ανακοινώνουν την αναστολή της δραστηριότητάς τους στην Ελλάδα. Εχουμε μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια, που αποχωρούν από τη χώρα (...) εντείνοντας την εικόνα ότι με τη σημερινή κυβέρνηση η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν είναι φιλική στις επενδύσεις».

Απευθυνόμενος στην αστική τάξη, σημείωσε πως «η χώρα χρειάζεται μια ομάδα αποφασισμένη και αποτελεσματική να προχωρήσει μπροστά», μεταξύ άλλων για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της εντός ΕΕ, ώστε να «ξανακαθίσει στο ευρωπαϊκό τραπέζι ως ισότιμος εταίρος, σε αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία ανοίγει για την Ευρώπη».

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε τα μέτρα για τη στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου που προτείνει η ΝΔ για «μια πραγματική έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων», για μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και για «αξιολόγηση» της λειτουργίας του αστικού κράτους, ενώ ανέλαβε εκ νέου τη δέσμευση ότι θα στηρίξει την «υγιή επιχειρηματικότητα» και το τραπεζικό σύστημα, ζητώντας ταυτόχρονα από τις διοικήσεις τους «ταχεία εκκαθάριση των αμαρτωλών επιχειρηματικών δανείων. Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να επιστρέψει η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία».

Παραπέρα, προανήγγειλε για τις 16-17/12 ετήσιο Συνέδριο της ΝΔ για εξειδίκευση των θέσεων της ΝΔ. Θα προηγηθούν 7 «Προσυνέδρια». Το 1ο στις 8/10, στη Νίκαια με τίτλο «Για τους Εργαζόμενους και τους Ανέργους». Το 2ο στις 21/10, στην Πάτρα με τίτλο «Για τους Νέους». Το 3ο στα Ιωάννινα «Για εκείνους που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη». Το 4ο στο Ηράκλειο «Για τις Επιχειρήσεις και την Επανεκκίνηση της Οικονομίας». Το 5ο στη Λάρισα «Για τους Αγρότες και την Ανάπτυξη στην Περιφέρεια». Το 6ο στην Ανατολική Αττική «Για την καθημερινότητα των Ελλήνων, την Ασφάλεια και την Ποιότητα Ζωής τους». Το 7ο στη Θεσσαλονίκη «Για ένα Νέο Πατριωτισμό». Στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου θα διοργανωθούν και ειδικές εκδηλώσεις για θέματα που κατά τη ΝΔ «απαιτούν ακόμα μεγαλύτερη εμβάθυνση, όπως για παράδειγμα η διαχείριση του Μεταναστευτικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: