Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Εργοδοτικός συνδικαλισμός 
              εν δράσει

 

Προς τη Νομική Υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ
Αθήνα 27 Σεπτεμβρίου 2017
 


 
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε τί ακριβώς προβλέπει το καταστατικό, η σχετική νομοθεσία και ο κανονισμός του Πειθαρχικού Συμβουλίου, όταν μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, χρησιμοποιούν ερήμην του Δ.Σ. και σε κάθε περίπτωση χωρίς προηγούμενη απόφασή του, επιστολόχαρτα της Ένωσης για προσωπικές πολιτικο-συνδικαλιστικές τους δηλώσεις, καθώς και τη σφραγίδα της Ένωσης, την οποία είναι υποχρεωμένος να διαφυλάττει ο εκ του καταστατικού αρμόδιος.

   Επίσης να μας ενημερώσετε, τί ακριβώς ισχύει, όταν υπάλληλος της Ένωσης (εν προκειμένω ο κ. Χρήστος Μπούσης), επικαλούμενος δήθεν οδηγίες των ως άνω δύο μελών, τα οποία έχουν διαπράξει τα παραπάνω, να μην επιτρέπει στους εργαζόμενους στη γραμματεία της ΕΣΗΕΑ, να πρωτοκολλήσουν ανακοίνωση – καταγγελία συνδικαλιστικής παράταξης, που αφορά τα διαδραματιζόμενα με τον ΕΔΟΕΑΠ.
Θα παρακαλούσα να έχουμε τη γνώμη σας το αργότερο μέχρι αύριο, επειδή εκτός των άλλων, ανακύπτει ζήτημα παρακώλυσης συνδικαλιστικής δραστηριότητας, δεδομένου ότι έχουν προηγηθεί και άλλα ανάλογα περιστατικά, για τα οποία υπάρχει σχετική ενημέρωση.
  Από τη γραμματεία της 
Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
Μαρία Ι. Γκίκα
Κώστας Μπετινάκης

       Συνημμένα: 2
1.    Ανοικτή επιστολή Μαρίας Αντωνιάδου – Σ. Καπάκου
2.    Ανακοίνωση Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια: