Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΦΡΕΓΑΤΑ ΛΗΜΝΟΣ


 Αποστολή εμπλοκής στη κεντρική Μεσόγειο.. Κατά τα λοιπά ο λαός λιμοκτονεί..



Με γεμάτο πρόγραμμα συνεχίζει η φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» την αποστολή της, που ως μέλος της ΝΑΤΟικής ναυτικής δύναμης SNMG2 επιχειρεί στην Κεντρική Μεσόγειο, ως άλλη μια έμπρακτη απόδειξη της πρεμούρας της κυβέρνησης για βαθύτερη εμπλοκή σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Σύμφωνα με το ΓΕΝ, η φρεγάτα στο διάστημα 9 - 25/9 μετείχε σε δραστηριότητες όπως: Εκτέλεση γυμνασίου νηοψίας επί του πλοίου, από άγημα νηοψίας της γαλλικής φρεγάτας «FS LA FAYETTE». Εκτέλεση πυρών φορητού οπλισμού εν πλω. Εκτέλεση πετρέλευσης εν πλω με το γερμανικό πετρελαιοφόρο «FGS RHON».

Η φρεγάτα θα συμμετάσχει έως 14/10 στη ΝΑΤΟική αρμάδα SNMG2, «η οποία» - όπως τονίζει το ίδιο το ΓΕΝ - «επιχειρεί στην Κεντρική Μεσόγειο». Θυμίζουμε ότι η αρμάδα κατέπλευσε στο Αιγαίο πέρυσι την άνοιξη, με πρόσκληση και της ελληνικής κυβέρνησης, επισήμως με πρόσχημα τη διαχείριση των προσφυγικών ροών. 

Στην πράξη έλεγχε από τότε τον πλου πολεμικών και άλλων πλοίων, ανταγωνιστικών προς τα ευρωατλαντικά μονοπώλια. Εξάλλου, από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, τον Ιούλη του 2016, η εν λόγω ΝΑΤΟική «αποστολή» έγινε και επισήμως κομμάτι της ΝΑΤΟικής επιχείρησης «SEA GUARDIAN» που ελέγχει την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ κατόπιν αποφάσεων της ίδιας Συνόδου διαπλέκεται με την αντίστοιχη επιχείρηση της ΕΕ «SOPHIA» στην Κεντρική Μεσόγειο. Εξ ου και συχνά πλοία της αρμάδας απλώνονται στη Μεσόγειο, βάζοντας την Ελλάδα στο επίκεντρο επικίνδυνων εξελίξεων σε μια σειρά από μέτωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: