Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Νέες σκοτούρες στη Νουδούλα - Media 
 Βόμβα από τους καραμανλικούς για τη στάση του κόμματος στην υπόθεση Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ
 
 
Οι καραμανλικοί εντός και εκτός της Νέας Δημοκρατίας προκαλούν νέες αναταράξεις στην ηγεσία του κόμματος, που βλέπει ότι η υπόθεση Γεωργίου προκαλεί νέα προβλήματα στο κόμμα. 
 
Η επίσημη Ν.Δ. μέχρι χτες το απόγευμα δεν είχε τοποθετηθεί για την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου κατά του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος κατηγορείται για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος, απαλλάχτηκε με βούλευμα, η υπόθεση αναπέμφθηκε στον Άρειο Πάγο και προχτές καταδικάστηκε από το Εφετείο Αθηνών, ενώ πρωτόδικα είχε αθωωθεί για το πλημμέλημα ότι δεν ενημέρωσε για τις κινήσεις του τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ. 
 
Ο μόνιμος «εκπρόσωπος» των καραμανλικών Νικήτας Κακλαμάνης με χτεσινές του δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM αποκάλυψε το μέγεθος της έντασης που επικρατεί εντός του κόμματος, αφού πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να αδειάσει την 5ετία Καραμανλή και φλερτάρει με πασοκικές δυνάμεις. «Θεωρώ ότι ήταν λάθος που δεν βγήκε μία κεντρική ανακοίνωση για το θέμα από τη Ν.Δ.» πέταξε τη βόμβα ο Κακλαμάνης και το επεξήγησε: «Ήταν λάθος από άποψη στρατηγικής, ήμουν απολύτως ξεκάθαρος. 
 
Να υπενθυμίσω ότι τον Φεβρουάριο του 2010 κατατέθηκε από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας – με υπογραφές και του Α. Σαμαρά, που ήταν τότε αρχηγός, και του Κ. Μητσοτάκη και των υπολοίπων – αίτημα στη Βουλή για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα ερευνήσει το διάστημα 2000-2010. Υπάρχει η κεντρική πολιτική γραμμή να την υπενθυμίζουμε.
 
Το οποίο είχε ενδυναμωθεί με ερώτηση στη Βουλή από τον Κρεμαστινό και πάρτε τα πρακτικά της Βουλής και διαβάστε την απάντηση του κ. Χουλιαράκη, ο οποίος είπε πράγματι ότι έγινε ένας δανεισμός που ξεπερνά τα 80 εκατ., αλλά τα 3/4 αυτού του δανεισμού πήγαν για να ξεπληρωθούν τοκοχρεολύσια προηγούμενων δανείων. Και σε ερώτηση δική μου από το προεδρείο ‘‘τι εννοείτε προηγούμενων ετών’’, η απάντηση ήταν ‘‘πολλών ετών πριν, κ. Κακλαμάνη, 10 και 15 ετών’’. Εάν δεν απατώμαι από το 1993 μέχρι το 2004 ήταν στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Για αυτούς που λένε ότι η χώρα δανείστηκε επί Καραμανλή, επειδή το κληρονομήσαμε δεν έπρεπε να τα πληρώσουμε; Έπρεπε να γίνουμε μπαταχτσήδες;».
 
Σοβαρά προβλήματα
 
Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι στην κυβέρνηση υπάρχουν καραμανλικά στοιχεία, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος, που μνημονεύει συχνά τον Καραμανλή, οι οποίοι επιχειρούν σε συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην αξιωματική αντιπολίτευση και να δημιουργήσουν ζητήματα μείζονος εσωστρέφειας.
 
Το ζήτημα που προκύπτει μοιάζει πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι φαίνεται από τις δημόσιες αντιδράσεις, αφού οι καραμανλικοί νιώθουν ότι επιχειρείται ο πολιτικός παραγκωνισμός και ο στελεχιακός αφανισμός τους και έχουν αρχίσει να… συσπειρώνονται με άγνωστη έκβαση. 
 
Κατά τα λοιπά, η ηγεσία της Ν.Δ. επιχειρεί να συντηρήσει το κλίμα πόλωσης και όξυνσης και εντός του Αυγούστου, προκειμένου να διατηρήσει σε προεκλογική ετοιμότητα έναν νωθρό και κουρασμένο κομματικό μηχανισμό, με στόχο μια δυναμική εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, εν όψει της ΔΕΘ.
 
Όπως προανήγγειλε από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου προσδοκά να προσδιοριστεί η συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που αφορά την εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στην ιστορία του «Noor 1».
 
Στο πλαίσιο της πολιτικής όξυνσης θα συνεχιστεί και το αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, θεωρώντας ότι η Βαρουφακιάδα δεν πρόκειται να λήξει άμεσα, ενώ στην Πειραιώς επισημαίνουν ότι αποτελεί ένα σημείο φθοράς της εικόνας της κυβέρνησης η επαναφορά του ζητήματος του πρώτου εξαμήνου της διαπραγμάτευσης και οι επιπτώσεις της.
 
Όπως προέκυψε και από τη συζήτηση στη Βουλή, η Ν.Δ. επιδιώκει να εμπεδώσει στην ελληνική κοινωνία ότι βρίσκονται σε διαφορετικούς κόσμους από την κυβέρνηση και πως οι κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι δογματικές και ξεπερασμένες από τα αιτήματα των καιρών, οδηγώντας την Ελλάδα στην οπισθοδρόμηση. Κεντρικός πολιτικός στόχος είναι η μόνιμη επωδός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ δεν έχει αναπτυξιακό σχέδιο και όραμα για τη χώρα και πρέπει να απέλθει το συντομότερο δυνατόν.
 
Αυτό άλλωστε θα είναι και το μοτίβο του Κυριάκου Μητσοτάκη τις επόμενες εβδομάδες, αφού αναμένεται να ακολουθήσει τον πρωθυπουργό και να αρκεστεί σε ολιγοήμερες αποδράσεις από την Αθήνα, προσπαθώντας να έχει συνεχή πολιτική παρουσία με επαφές με πολίτες και δημόσιες τοποθετήσεις. 
Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: