Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Ο ΜΑΔΟΥΡΟ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Ο Μαδούρο συνέλαβε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης (Videos) - Media
 Ο ΜΑΔΟΥΡΟ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ


Κάρβουνο καίει ή με χρονοκαθυστέρηση λειτουργεί.. Αν αφήσει τους ανθυποπρακτορίσκους της CIA να αλωνίζουν θα του διαλύσουν τη χώρα.. 



Με εντολή Μαδούρο οι δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας συνέλαβαν τις πρώτες πρωινές ώρες τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, λίγες μόλις ώρες μετά τις εκλογές που βάφτηκαν με αίμα.
Πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Βενεζουέλας, της Sebin, συνέλαβαν δύο από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, τον Λεοπόλντο Λόπες και τον Αντόνιο Λεντέσμα, οι οποίοι τελούσαν σε κατ΄οίκον περιορισμό.

«Μόλις πήραν τον Λεοπόλντο από το σπίτι του, δεν ξέρουμε πού βρίσκεται, πού τον πήγανε», έγραψε στο Twitter η σύζυγός του Λίλιαν Τιντόρι, ενώ τα τρία του παιδιά έγραψαν επίσης στο Twitter ότι η Sebin πήρε τον πατέρα τους.

Η σύζυγός του ανήρτησε επίσης βίντεο όπου φαίνονται δύο άνδρες των μυστικών υπηρεσιών που βάζουν σε αυτοκίνητο τον Λεοπόλντο Λόπες .
12:27 de la madrugada: Momento en el que la dictadura secuestra a Leopoldo en mi casa. No lo van a doblegar! pic.twitter.com/0EdlQvEGXS
— Lilian Tintori (@liliantintori) August 1, 2017
Στελέχη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας και τοπικά μέσα δημοσίευσαν φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με κινητά που δείχνουν ένστολους πράκτορες της Sebin να βγάζουν δια της βίας από το σπίτι του τον Αντόνιο Λεντέσμα.

Ο Λεοπόλντο Λόπες , ο οποίος βρισκόταν σε κατ΄οίκον κράτηση από την έξοδό του από την φυλακή στις 8 Ιουλίου έπειτα από κράτηση 3 ετών και 5 μηνών, και ο Αντόνιο Λεντέσμα, επίσης περιορισμένος στο σπίτι του από τον Απρίλιο 2015, είναι οι δύο εμβληματικοί ηγέτες της αντιπολίτευσης.

Την περασμένη εβδομάδα είχαν καλέσει τους πολίτες της Βενεζουέλας να μην συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για την εκλογή της Συντακτικής Συνέλευσης που ζήτησε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Το υπουργείο Πληροφοριών της Βενεζουέλας δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο για τις δύο συλλήψεις.
Ο Λεοπόλδο Λόπεζ είχε καταδικαστεί ως επικεφαλής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι το 2014 και είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ προχώρησαν στην λήψη μέτρων προσωπικά κατά του Μαδούρο, «παγώνοντας» τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του, ενώ παράλληλα απαγορεύεται στους Αμερικανούς να έχουν οποιεσδήποτε συναλλαγές μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: