Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΑΛΑΤΙ

 
 Ο βασιλικός σύζυγος αρνείται να ταφεί πλάι στη βασίλισσα Ελισάβετ !!Κι είχα μια φαγούρα μη σας πω που... (εκτός και αν η άρνηση υποκρύπτει σεξουαλικό εκβιασμό!! Λέτε να ζήτησε τίποτα περίεργο στη κρεβατοκάμαρα και να πήρε την οργίλη απάντηση πως οι ..άνακτες αυτά δεν τα κανουν; Πλάκα θα είχε...)Έχει χαρακτηριστεί ως ο «πιο γκρινιάρης βασιλικός σύζυγος στον κόσμο» και το απέδειξε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο, αρνούμενος να ταφεί δίπλα στη βασίλισσα σύζυγό του, παραιτούμενος του τίτλου του και γενικά συμπεριφερόμενος σαν... μουτρωμένο παιδί.

Πρόκειται για τον πρίγκιπα Χένρικ, σύζυγο της βασίλισσας της Δανίας Μαργκρέτε, ο οποίος, θεωρώντας ότι αδικήθηκε από τη συμπεριφορά του παλατιού απέναντί του, ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να ταφεί δίπλα στη σύζυγό του, όταν πεθάνει, στον καθεδρικό ναό του Ροσκίλντε, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

Τα... νεύρα του Χένρικ οφείλονται στο γεγονός ότι ποτέ δεν έλαβε τον τίτλο του «βασιλιά συζύγου» της βασίλισσας της Δανίας, αλλά παρέμεινε για πάντα με τον τίτλο του «πρίγκηπα». Και η δυσυθυμία του δεν περιορίζεται στη... μεταθανάτια μεταχείρισή του.

Αντιθέτως, πέρσι αποκήρυξε τον τίτλο του «πρίγκηπα» και αποσύρθηκε στον αμπελώνα του στη Γαλλία, ουσιαστικά εξαφανιζόμενος από τα δημόσια πράγματα. Μάλιστα, μιλώντας στην Le Figaro, υποστήριξε ότι έπεσε θύμα διάκρισης: «Γιατί να με αποκαλούν μόνο "υψηλότατε" και όχι "μεγαλειότατε";», παραπονέθηκε.
Πάντως, ο γαλλικής καταγωγής πρίγκηπας σύζυγος της Δανίας έκανε και μια υποχώρηση, αποδεχόμενος να τα φεί στη δεύτερη πατρίδα του, αλλά όχι μαζί με τη βασίλισσα σύζυγό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: