Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ


 Το για ποιους δεν διευκρινίζεται επαρκώς..


Ως καλύτερος, από τον ΣΥΡΙΖΑ, διαχειριστής των συμφερόντων της αστικής τάξης της χώρας, μέσα από μια «πολιτική αλλαγή που μπορεί να εγγυηθεί μία κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ», επιχείρησε να εμφανιστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χτες, μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματος, στο πλαίσιο της προσπάθειας να τροφοδοτήσει τη γνωστή διπολική αντιπαράθεση με το κυβερνών κόμμα για τη διαχείριση της εξουσίας του κεφαλαίου.


Εντείνοντας, εξάλλου, την κάλπικη για το λαό αντιπαράθεση και χωρίς να αμφισβητεί στο παραμικρό την πολιτική που εξυπηρετεί το κεφάλαιο και την κερδοφορία του, την οποία εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων, εστίασε την κριτική του στο πόσο γρήγορα «τρέχει» η κυβέρνηση αυτήν την πολιτική. Εκτίμησε, δε, πως «ο κίνδυνος για τη χώρα δεν έχει περάσει, προχωράμε αργά για την έξοδο από την κρίση, με ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ξεκάθαρη κατεύθυνση, με την απόσταση από την υπόλοιπη Ευρώπη να μεγαλώνει και να απομακρυνόμαστε από τον ευρωπαϊκό πυρήνα».

Παραπέρα, σε μια προσπάθεια να κερδίσει από τη δυσαρέσκεια των λαϊκών στρωμάτων για την εφαρμοζόμενη πολιτική, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «βίαιη επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μία μέση λαϊκή οικογένεια μέχρι τα Χριστούγεννα θα πληρώσει 6.000 ευρώ», αποσιωπώντας ωστόσο ότι και οι φετινές απώλειες των λαϊκών εισοδημάτων προκύπτουν από το τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν όλα τα κόμματα του κεφαλαίου τον Αύγουστο του '15, τα μέτρα που σχετίζονταν μαζί του, αλλά και τα επόμενα που πάρθηκαν, όλα για τη διεύρυνση των κερδών του κεφαλαίου και το φόρτωμα της κρίσης του στις πλάτες του λαού.

Τέλος, αναφερόμενος στη ΔΕΘ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι την έχει μετατρέψει σε «μόνιμο σκηνικό ψεύδους», για λόγους πολιτικής ιδιοτέλειας. Σημειωτέον, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τη ΔΕΘ και ποιες δεσμεύσεις θα παρουσιάσει ο ίδιος στο κεφάλαιο, ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντάται σήμερα με εκπροσώπους των «κοινωνικών εταίρων» (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ και ΣΕΤΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: