Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ Η ΕΦΣΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 
 Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ Η ΕΦΣΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Από την Δέσποινα Κουτσούμπα        

Σόρυ φίλοι και φίλες αλλά στο πρωτοσέλιδο αυτό το πιο σημαντικό δεν είναι το ξεπλυμα του Λαλιώτη από μια εφημερίδα του πνεύματος ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έρχεται δευτερο σε σημασία, άλλο αν ερχεται πρώτο στο θυμικό (λογικό κι αυτό, κι εμείς δεν ξεχνάμε τι σημαίνει Λαλιώτης...)

Το σημαντικό είναι ότι το ερώτημα για τις διεργασίες στην αυτοαποκαλούμενη (με τη λογική "ό,τι δηλώσεις είσαι") "Κεντροαριστερά" είναι απλώς το αν ο φορέας που θα φτιαχτεί από το ΠΑΣΟΚ, τους ποταμίσιους και μερικά απομεινάρια (πρώην υπουργών, πρώην βουλευτών, πρώην γενικώς) θ φτιαχτεί για να αποτελέσει κυβερνητικό συμπλήρωμα στον ΣΥΡΙΖΑ ή στην ΝΔ. 


Κι εδώ η εφημερίδα* ξεκινά τον ανένδοτο υπέρ της πρώτης εκδοχής. Απηχώντας σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ που βασικά ασχολείται με το πώς θα παραμείνει στο γκοβέρνο ακόμη και χωρίς αυτοδυναμία, με κάθε δυνατό τρόπο (τα χουν πεει ανοιχτά τα στελέχη τους, και ο ίδιος ο Αλέεξης Τσίπρας). Είναι γλυκιά η εξουσία, όπως βλέπετε... 

Παρεμπιπτόντως, πεσινά ξινά σταφύλια, αλλά για όποιον τυχόν δεν το ξέρει, και μετά την παραίτηση Βενιζέλου από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, ο Λαλιώτης είχε υποστηρίξει για πρόεδρο την Γεννηματά, με το ίδιο σκεπτικό: άνοιγμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους χρειάστηκε ούτεε στις εκλογες του Σεπτέμβρη 2015... Βέβαια, δεν έλειψαν ποτέ και οι έξωθεν παρεμβάσεις των Σοσιαλιστών" της ΕΕ που θέλουν να δουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωομάδα τους (γενικώς αυτοί οι καλοί μας σοσιαλιστές ενδιαφέρονται κυρίως να χουν στην ευρωομάδα τους κυβερνητικά κόμματα, κι όχι απολειφάδια όπως το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Πάνω από όλα η ιδεολογία, άλλωστε, έτσι το χουν (και) οι ευρωπαίοι σοσιαλησταί...).

*Για όποιον δεν διάβασε την εφημερίδα, να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει άρθρο του Λαλιώτη στην ΕφΣυν. Υπάρχει ένα άρθρο του Λαλιώτη που ανέβηκε την Παρασκευή στο ιστολόγιο thecaller, το οποίο η ΕφΣυν κρίνει τόσο... σημαντικό ώστε το αναδημοσιεύει (!) χτυπώντας αυτό το πρωτοσέλιδο 2 μέρες αργότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: