Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΒΖ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΒΖ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ


  Πρόκειται περί ενός ακόμη εγκλήματος..
Να σταματήσει τώρα το μέγα έγκλημα της εκποίησης των δύο κερδοφόρων εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στη Σερβία.
Η ΕΒΖ μπορεί να σωθεί και να ανασυγκροτηθεί, αρκεί να πάψει η κυβέρνηση να εξυπηρετεί τις αντιπαραγωγικές και κερδοσκοπικές μεθοδεύσεις της Τράπεζας Πειραιώς σε βάρος της ΕΒΖ.
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση και Διοίκηση της ΕΒΖ προωθούν ταχέως την εκποίηση, στην πραγματικότητα ξεπούλημα, των δύο ιδιαιτέρως κερδοφόρων θυγατρικών εργοστασίων της ΕΒΖ στην Σερβία, προκειμένου να ικανοποιηθούν παράλογες και έκνομες απαιτήσεις της Τράπεζας Πειραιώς.
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και την Διοίκηση της ΕΒΖ ότι το ξεπούλημα, το οποίο σχεδιάζουν, των δύο εργοστασίων της ΕΒΖ στη Σερβία συνιστά μέγα σκάνδαλο και έγκλημα, που θα δώσει την χαριστική βολή στο μέλλον της ΕΒΖ, πολύ περισσότερο που το τίμημα του ξεπουλήματος θα κατευθυνθεί στα θησαυροφυλάκια της Τράπεζας Πειραιώς.
Η ΕΒΖ μπορεί και πρέπει να επιβιώσει, όπως μπορεί, επίσης, να ανασυγκροτηθεί και να σταθεί όρθια και με προοπτική ως σύγχρονο αγροτοβιομηχανικό συγκρότημα της χώρας.
Για να επιτευχθεί, όμως, αυτό χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα έχει ισχυρότατη βούληση να στηρίξει την παραγωγική βάση της χώρας, να εφαρμόσει σχέδιο διάσωσης-αναβάθμισης της επιχείρησης και να αντιμετωπίσει τον «κακό της δαίμονα» της ΕΒΖ, στον οποίο έχει εξελιχθεί η Τράπεζα Πειραιώς.
Η Τράπεζα Πειραιώς δεν φτάνει που πήρε χαριστικά και με μεγάλη προίκα πολλών δισ. Ευρώ, την Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος ( ΑΤΕ). Δεν φτάνει που πέταξε στα αζήτητα για παλιοσίδερα την ΕΒΖ στην εκκαθάριση της ΑΤΕ, είχε το θράσος και από πάνω να οικειοποιηθεί πονηρά, μεθοδευμένα και παράνομα τα δάνεια της ΑΤΕ προς την ΕΒΖ.
Η ΕΒΖ μπορεί να χρωστούσε στην ΑΤΕ, δεν χρωστάει όμως ούτε ένα ευρώ από τα δάνεια της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς, στην οποία κακώς μεταβιβάστηκαν και η οποία εγκατέλειψε στον εκκαθαριστή της «κακής ΑΤΕ» την ΕΒΖ, την οποία ο Παν. Λαφαζάνης, ως υπουργός τότε, ανέσυρε και διέσωσε με στόχο ένα καινούργιο αναβαθμισμένο μέλλον της.
Αυτή την ώρα η υπόθεση της παραγωγικής Ελλάδας κρίνεται στο μέλλον της ΕΒΖ.
Η κυβέρνηση αυτή έχει κάνει μεγάλα εγκλήματα σε βάρος της χώρας. Ας μην ετοιμάζεται να προσθέσει σε αυτά και ένα έγκλημα με βαριές ποινικές διαστάσεις: το λουκέτο σε μια βιομηχανία με μέλλον και σε ένα αγροτικό κλάδο με δυνατότητες και δυναμική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: