Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΚΡΗΤΗ:ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ..ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ..

Από επιχειρηματίες… οδοκαθαριστές - Media
ΚΡΗΤΗ:ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ..ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ..


Επάγγελμα άλλαξαν.. Πολιτικό μυαλό όμως; Στα ίδια; Ευρώπη και ξερό ψωμί;




Δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες στο Ηράκλειο που είδαν τους κόπους μίας ζωής να χάνονται από την οικονομική κρίση, η οποία όχι μόνο τους «έκλεισε» τις επιχειρήσεις τους αλλά, μετέτρεψε και τους ίδιους σε… σκουπιδιάρηδες. Πρόκειται για εκατοντάδες άτομα που «γονάτισαν» στα χρόνια της κρίσης και δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στα χρέη που συνεχώς συσσωρεύονταν.
Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν και να καταδικαστούν για οφειλές προς δημόσιο και ιδιώτες και να κληθούν – αντί να εκτίσουν ποινή φυλάκισης – να εκτελέσουν κοινωνική εργασία.

220 επιχειρηματίες προσέφεραν κοινωφελή εργασία στο δήμο Ηρακλείου

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 220 είναι συνολικά οι επιχειρηματίες που προσφέρουν στο δήμο Ηρακλείου κοινωφελή εργασία από το 2011 έως και σήμερα. «Πρόκειται για μικρομεσαίους επιχειρηματίες που έχουν καταδικαστεί – μεταξύ άλλων – για χρέη προς το δημόσιο, εισφοροδιαφυγή, φοροδιαφυγή», ανέφερε σχετικά ο αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών, Κώστας Βαρδαβάς επισημαίνοντας παράλληλα πως αυτή τη στιγμή 31 επιχειρηματίες εκτελούν κοινωνική εργασία.

Από επιχειρηματίες… σκουπιδιάρηδες

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες που συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν για χρέη εργάζονται ως σκουπιδιάρηδες στο δήμο Ηρακλείου. «Οι 31 επιχειρηματίες κυρίως απασχολούνται στην καθαριότητα του δήμου και εργάζονται καθημερινά, τρεις με έξι ώρες την ημέρα ανάλογα ποια είναι η ποινή τους. Κάποιοι από τους επιχειρηματίες απασχολούνται και στην υπηρεσία του Πρασίνου», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Βαρδαβάς.
Πηγή: Cretapost

Δεν υπάρχουν σχόλια: