Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Η ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΟΥ


Μεθοδεύσεις  Άγκυρας: Ο γαμπρός του Ερντογάν στέλνει το «Μπαρμπαρός» στη Μόρφου - MediaΗ ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΟΥ


 Νέες απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας..



Μετά την αποστολή δυο πλοίων και ενός υποβρυχίου του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στα ανοικτά της Κύπρου, ώστε να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα του γεωτρύπανου της Total στο «οικόπεδο 11», η Άγκυρα κλιμακώνει τις αντιδράσεις της μέσα από τις δηλώσεις του Μπεράτ Αλμπαϊράκ,  υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας και γαμπρού του Προέδρου Ερντογάν.

Ο Αλμπαϊράκ δήλωσε πως πρόκειται να σταλεί το τουρκικό σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός» στον κόλπο της κατεχόμενης Μόρφου προκειμένου να πραγματοποιήσει έρευνες.
Πράγματι, το τουρκικό σεισμογραφικό ξεκίνησε από το λιμάνι της Σινίφκης, ελάχιστες ώρες μετά τις δηλώσεις του Αλμπαϊράκ και έβαλε ρότα για τον  Κόλπο Μόρφου, ως αντίδραση στην γεώτρηση στο τεμάχιο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Μέχρι στιγμής, το Γραφείο Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφικού και Ωκεανογραφίας του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, δεν έχει εκδώσει οποιαδήποτε ειδοποίηση ή ανακοίνωση προς ναυλωμένους (Navtex) σε σχέση με την δραστηριότητα του τουρκικού σεισμογραφικού.


Οι δηλώσει Αλμπαϊράκ

Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας μιλώντας χθες στους οικονομικούς διευθυντές των τουρκικών εφημερίδων, δήλωσε  πως η επόμενη αποστολή του τουρκικού ερευνητικού πλοίου «Μπαρμπαρός» είναι η Μόρφου και επικαλέστηκε τα "εγγυητικά δικαιώματα" της Τουρκίας προβαίνοντας σε νέες απειλές σε σχέση με τις έρευνες για φυσικό αέριο από την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Στην Αμμόχωστο έχουμε ολοκληρώσει τις έρευνες. Μακάρι το επόμενο μας βήμα να είναι η Μόρφου. Η περιοχή της Μόρφου για μας είναι σημαντική. Εμείς το επόμενο μας βήμα θα το κάνουμε στην Μόρφου», δήλωσε.

«Με τις εργασίες μας στη Μόρφου εμείς πλέον θα παίξουμε πιο αποτελεσματικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε λέγοντας ότι με το γεωτρύπανο και την πλατφόρμα που θα πάρει η Τουρκία, η δραστηριότητά της στην Ανατολική Μεσόγειο θα είναι πολύ διαφορετική». Η Μεσόγειος είναι μια σημαντική περιοχή», είπε


Η θέση του «Μπαρμπαρός»

Το «Μπαρπαρός», σύμφωνα με πληροφορίες που δίνει η σελίδα marinetraffic.com, απέπλευσε από λιμάνι της νοτιοανατολικής Τουρκίας στις 23:33 το βράδυ της Πέμπτης και έχει δώσει ως προορισμό το λιμάνι της Προύσας στον Μαρμαρά. Το πλοίο βρίσκεται στα ανοικτά της Κύπρου, χωρίς τίποτα να αποκλύει το ενδεχόμενο να κάνει μια «παράκαμψη» στη Μόρφου. 
Με πληροφορίες από: Philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: