Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ!!

Στην Αθήνα ο Πιέρ Μοσκοβισί: «Δεν εφαρμόσαμε στην Ελλάδα λιτότητα για πλάκα» - Media 
ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ!!
 
 
 
Όχι ασφαλώς ουδείς το υπερασπίστηκε πλην των τύπου Γεωργιάδη λακέδων σας.. Την εφαρμόσατε για να πληρώσει τα σπασμένα και των τραπεζών σας ο Ελληνικός λαός.. Το θέμα είναι ότι ακόμη και σήμερα αρνείται να το δει και να σας στείλει κατά τον γνωστό τρόπο του τσολιά από εκεί που ήρθατε.. 
 
 
Στην Αθήνα θα βρεθεί Δευτέρα και Τρίτη ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσων Πιέρ Μοσκοβισί, για επαφές με την κυβέρνηση.
 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης του Γάλλου επιτρόπου, τη Δευτέρα ο κ. Μοσκοβισί θα έχει δείπνο εργασίας με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.
 
Την Τρίτη ο Πιέρ Μοσκοβισί θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  Προκόπη Παυλόπουλο (ώρα 8:00, Προεδρικό Μέγαρο) και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (ώρα 12:00, Μέγαρο Μαξίμου).
 
Επίσης, o Ευρωπαίος Επίτροπος θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.
 
Μιλώντας στον γαλλικό ρ/σ Fance Inter, o κ. Μοσκοβισί εκτίμησε ότι η Ελλάδα βλέπει επιτέλους «φως» έπειτα από πολλά δύσκολα χρόνια, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η Αθήνα ήταν «αναμφισβήτητα πολύ δύσκολες», αλλά «απαραίτητες». «Η Ελλάδα βρισκόταν στο επίκεντρο μιας απίστευτης οικονομικής και δημοσιονομικής θύελλας», όμως «σήμερα τα πράγματα πάνε σαφώς καλύτερα», δήλωσε ο Γάλλος επίτροπος.
 
«Υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα. Η ανάπτυξη ανέκαμψε, η αγορά εργασίας ανακάμπτει, η ελκυστικότητα ανακάμπτει», και «οι επενδύσεις επέστρεψαν», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί δηλώνοντας ότι χαίρεται που «επιτέλους υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας». «Έπρεπε να δημιουργηθούν συνθήκες εμπιστοσύνης και αυτό έγινε. Ήταν πολύ σκληρό; Αναμφίβολα. Ήταν όμως αναγκαίο; Επίσης», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος επίτροπος.
 
«Η Ελλάδα εφάρμοσε 140 εξαιρετικά γενναίες μεταρρυθμίσεις», σημείωσε. «Τώρα υπάρχουν οι προοπτικές να βρεθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα του χρέους», σύμφωνα με τον ίδιο. «Είχαμε ευθύνη, εμείς οι Ευρωπαίοι, απέναντι στην Ελλάδα», παραδέχθηκε ο Μοσκοβισί, ώστε η χώρα να ξαναγίνει «κανονική», «δηλαδή μια χώρα που έχει κάνει μεταρρυθμίσεις, μια χώρα που έχει στέρεες οικονομικές και κοινωνικές δομές».
 
«Δεν εφαρμόσαμε στην Ελλάδα λιτότητα για πλάκα και δεν κάναμε μεταρρυθμίσεις για πλάκα», κατέληξε ο Ευρωπαίος επίτροπος, διαβεβαιώνοντας ότι τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία «είχαν παραποιηθεί» και ότι οι πολιτικές δομές της χώρας «ήταν απαρχαιωμένες».
 
Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Moscovici στην Αθήνα, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε ότι «η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης σε συνδυασμό με την έξοδο από τη Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος αλλά και πρόσφατες αποφάσεις που αφορούν την αξιοποίηση του σχεδίου Γιούνκερ στην Ελλάδα – όπως πχ η συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 24 εκατ. για τα αιολικά πάρκα- επισφραγίζουν την αναγνώριση των προσπαθειών των Ελλήνων.  
 
Αυτό σηματοδοτεί όμως και η επικείμενη επίσκεψη του Επιτρόπου Μοσκοβισί.  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και προσωπικά ο Επίτροπος Μοσκοβισί στήριξαν διαχρονικά την Ελλάδα σε όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια με πίστη και υπευθυνότητα και θα συνεχίσουν, εν όψει της προσεχούς λήξης του 3ου προγράμματος, να στηρίζουν αποφασιστικά την οικονομική επανεκκίνησή της χώρας με πόρους αλλά και τεχνική βοήθεια. Παράλληλα βέβαια, η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις σε καίριους τομείς ώστε να διορθώσουμε στρεβλώσεις και παθογένειες που μας κρατούν πίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: