Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΒΟΥΛΗ : ΞΥΛΙΝΟΙ ΛΟΓΟΙ ΚΟΥΦΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ


 ΒΟΥΛΗ : ΞΥΛΙΝΟΙ ΛΟΓΟΙ ΚΟΥΦΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ


 Με τη σέσουλα σερβιρίστηκε η χύμα κάθαρση αλλά ως γνωστό ο καπιταλισμός δεν παίρνει γιατρειά...


Μπόλικος ήταν και χτες ο «κουρνιαχτός» που σήκωσαν κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα, στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την υπόθεση Παπαντωνίου, επιδιώκοντας να εμφανίσουν εν μέσω οξύτατων αλλά άσφαιρων αντιπαραθέσεων ότι αιτία των όσων δεινών βιώνει ο λαός είναι... η διαπλοκή και όχι η αντιλαϊκή πολιτική και συνολικά το καπιταλιστικό σύστημα που όλοι υπηρετούν. Την ίδια ώρα, σε πλήρη στοίχιση, προσπάθησαν να κουκουλώσουν ότι η βαθύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ο αντίστοιχος προσανατολισμός των εξοπλιστικών προγραμμάτων είναι το έδαφος πάνω στο οποίο «φυτρώνουν» και τα σκάνδαλα.

Τον «τόνο» αλλά και «λάδι» σε αυτή την αντιπαράθεση έριξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, ο οποίος, κραδαίνοντας υποτίθεται τη ρομφαία της «κάθαρσης», εξαπέλυσε επίθεση τόσο στον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη όσο και στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, για την απουσία τους από τη συζήτηση.

Είπε ότι η ΝΔ «κάθε φορά που σε αυτήν την αίθουσα συζητάμε υποθέσεις πραγματικής διαφθοράς, υποθέσεις που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο καθ' όλα τα προηγούμενα χρόνια για τα θέμα της διαφθοράς, επιλέγει είτε να απουσιάζει, είτε να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα», ενώ, αναφερόμενος στην πρόταση του Κυρ. Μητσοτάκη για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση «Noor 1», σχολίασε ότι κάνει «αντιπερισπασμό για θέμα δευτερεύουσας και τριτεύουσας σημασίας», προσθέτοντας ότι «δεν θα παίξουμε το παιχνίδι των αντιπερισπασμών».

Οσο για το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε: «Εσείς δεν μας είπατε ότι επιστρέψατε; Αφού επιστρέψατε, πού είστε εδώ να υπερασπιστείτε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ της χρυσής περιόδου;», ενώ κάνοντας αναφορά στην πρωθυπουργία Σημίτη σημείωσε ότι «δεν υπάρχει, όμως, και καμία αμφιβολία ότι ήταν ο πρωθυπουργός που έχει καταγραφεί στην Ιστορία, που έβλεπε τις μίζες με τα εκατομμύρια των ευρώ να περνάνε δίπλα του χωρίς να αντιδρά». Ενώ πρόσθεσε ότι «βεβαίως, είναι επιλογή σας να θέλετε να ξαναστήσετε την παράταξή σας στα ίδια πρόσωπα, στα πρόσωπα εκείνα που αποτελούν την αιτία της κατάρρευσής σας».
Κάνοντας βέβαια τον μεγαλύτερο «αντιπερασπισμό» απ' όλους, και σε ό,τι αφορά την υπόθεση Παπαντωνίου, είπε ότι «αυτό που έχει κατά την άποψή μου πολύ μεγαλύτερη σημασία από τις όποιες δικαστικές αποφάσεις είναι η ηθική και πολιτική καταδίκη μιας νοοτροπίας, μιας πρακτικής και ενός συστήματος που έχουν καταγραφεί στις συνειδήσεις των Ελλήνων πολιτών ως τα πραγματικά αίτια της χρεοκοπίας και της κατάρρευσης».

Ενώ ως αρχάγγελος της ...κάθαρσης ανέφερε ότι η κυβέρνήσή του θα δώσει αποτελεσματικά «τη μάχη της κάθαρσης», «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, πρώτον, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη, διότι αυτό είναι το αίτημα του ελληνικού λαού, και δεύτερον και ίσως κυριότερο, για να δημιουργηθούν οι θεσμικές εκείνες προϋποθέσεις που θα οχυρώνουν και θα προστατεύουν από εδώ και στο εξής το πολιτικό σύστημα από τις πρακτικές του παρελθόντος».

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Τζαβάρας, προσπαθώντας να «καθαρίσει» για τη ΝΔ ανέφερε ότι η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια δεν κατάφερε να εξαλείψει τα «παραμαγαζάκια» που η ίδια κατήγγειλε. Ενώ πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός που «μονίμως δεν κάνει τίποτα άλλο σε αυτή την αίθουσα, όταν έρχεται, από το να μας κατακεραυνώνει λέγοντας ότι εμείς είμαστε το παλιό πολιτικό σύστημα και φταίμε για όλα τα πάθη και τις συμφορές αυτού του τόπου, επί τρία χρόνια τώρα που κυβερνάει και μέχρι σήμερα, από όλες τις Εξεταστικές Επιτροπές που έχει φέρει, κανέναν ύποπτο τουλάχιστον ή υπαίτιο κάποιας πράξης από αυτές που μας καταμαρτυρεί δεν έφτασε στο σημείο να παραπέμψει στη Δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδ. Λοβέρδος σημείωσε ότι «προφανώς και έχουμε επιστρέψει και γι' αυτό, άλλωστε, εξηγείται ότι ασχολούνται ως ΣΥΡΙΖΑ μαζί μας. Ασχολούνται μαζί μας ζητώντας συνεργασίες και κάνοντας προτάσεις, οι οποίες θα τους βγάλουν από τη δύσκολη κατάσταση που έχουν περιπέσει λόγω και της συμπεριφοράς του εταίρου τους». Ενώ, υπερασπιζόμενος τον Κ. Σημίτη, είπε «όταν θα μπορέσει (σ.σ. ο Αλ. Τσίπρας) να κάνει επιτεύγματα όπως η ένταξη της χώρας στη Νομισματική Ζώνη, τον "Συνήγορο του Πολίτη", τον "Καποδίστρια" και όλα όσα έχουν γίνει επί κυβερνήσεως Σημίτη, τότε να ασκεί και την κριτική του».
 
Ο καπιταλισμός δεν παίρνει γιατριά
 
«Εχουμε χορτάσει από αρχάγγελους της κάθαρσης» και «το αποτέλεσμα είναι πως η διαφθορά και η μίζα δεν χτυπήθηκε ούτε πριν ούτε τώρα και μαστίζει όλο τον καπιταλιστικό κόσμο», επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού. Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός υπόσχεται έναν τίμιο καπιταλισμό, δηλαδή τον τετραγωνισμό του κύκλου.

Σημείωσε πως το πρόβλημα της διαφθοράς «είναι σύμφυτο του ίδιου του συστήματος που δεν μπορεί να δουλέψει αλλιώς» και πρόσθεσε ότι «οι Εξεταστικές Επιτροπές στην καλύτερη περίπτωση έβρισκαν μια Ιφιγένεια».

Δείχνοντας τη σύγκλιση της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, τους κάλεσε να πάρουν θέση απέναντι στις προτάσεις του ΚΚΕ, που μπορούν να ρίξουν περισσότερο φως στις υποθέσεις, λέγοντας ότι πρέπει να καταργηθούν οι ανώνυμες μετοχές, τα απόρρητα και οι «off shore», αιτήματα που ούτε οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ούτε τα άλλα αστικά κόμματα αποδέχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: