Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΑΙΓΙΝΑ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΜΕΛΕΙΑ

Τραγωδία στην Αίγινα: Στο αυτόφωρο ο καπετάνιος της υδροφόρας - Βαριές οι κατηγορίες - Media 
 ΑΙΓΙΝΑ: ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΜΕΛΕΙΑ


Δυο ψαράδες περισυνελλέγησαν νεκροί αφού το σκάφος τους εμβολίστηκε από πλοίο υδροφόρα.. 
 
Στο αυτόφωρο θα οδηγηθούν την Πέμπτη ο πλοίαρχος και ένα μέλος του πληρώματος της υδροφόρα «Αίγινα», που στις 7:30 το πρωί συγκρούστηκε με το αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτης» στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο αδέλφια ψαράδες, 62 και 74 ετών.
 
Ειδικότερα, τα δύο άτομα κατηγορούνται για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, για διατάραξη θαλάσσιας κυκλοφορίας και για παράβαση του νόμου περί αποφυγής συγκρούσεων.
 
Να σημειωθεί ότι το πλοίο «Αίγινα» επιθεωρήθηκε από εμπειρογνώμονες του Λιμενικού Σώματος, ενώ τα έξι μέλη του πληρώματος έδωσαν καταθέσεις στο λιμεναρχείο της Αίγινας.
 
Από τη σύγκρουση, το αλιευτικό σκάφος που ήταν ξύλινο διαλύθηκε, ενώ τα δύο άτομα που επέβαιναν σ' αυτό έπεσαν στη θάλασσα και περισυλλέγησαν νεκροί από το πλήρωμα της υδροφόρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, οι δύο άτυχοι ψαράδες προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα, ενώ φέρεται ότι δεν άκουγαν τις φωνές του πλοιάρχου του πλοίου, ο οποίος τους ζητούσε να απομακρυνθούν.
 
Ο πλοίαρχος του «Αίγινα» προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό, ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: