Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

ΤΕΧΝΗ ΕΙΝΑΙ: ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ!!


Πάτρα: Τι είναι τα κρεμασμένα παπούτσια που βλέπουμε στα καλώδια της ΔΕΗ; - Media
ΤΕΧΝΗ ΕΙΝΑΙ: ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ!!Πρόκειται για νέο ψώνιο που καλείται shοefiti (παπούτσι) κατά το grafiti και κυριαρχεί στα δίκτυα μαζικού αυνανισμού.. Προσοχή ! Η μαλακία είναι μεταδοτική..Θα τα δείτε σε διάφορες μεριές της πόλης της Πάτρας και θα εκπλαγείτε. Τι θέλει ένα ζευγάρι παπούτσια, κρεμασμένο στα καλώδια της ΔΕΗ και πώς έφτασαν εκεί;

Τα παιδιά που αγαπούν τα γκράφιτι, ισχυρίζονται ότι πρόκειται περί τέχνης. Είναι λένε το  shoefiti (shoe,παπούτσι και graffiti). Σύμφωνα με τον δημιουργό του όρου, Εd Kohler, έναν σύμβουλο διαδικτυακού marketing από τη Μινεάπολη των ΗΠΑ, η συγκεκριμένη πρακτική συνήθως παρατηρείται σε υποβαθμισμένες περιοχές και αποτελεί ένα είδος καλλιτεχνικής υπογραφής.

Παπούτσια κρεμασμένα από καλώδια μπορείς να βρεις από την Ισπανία, τη Γερμανία και την Αγγλία, την Τσεχία και τη Γαλλία, έως την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Σε κάθε χώρα υπάρχουν διαφορετικές ιστορίες και μύθοι προέλευσης.

Ο Ed Kohler δημιούργησε τον όρο shoefiti για να περιγράψει το φαινόμενο της ρίψης ζεύγους παπουτσιών με ενωμένα τα κορδόνια σε τεντωμένα καλώδια.
Στην Πάτρα μέχρι σήμερα έχουμε δει κρεμασμένα παπούτσια στην οδό Παντανάσσης, στο νότιο πάρκο, στη Γεροκωστοπούλου και στο φάρο.
Πηγή: tempo24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: