Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΗΓΗΜΑ: ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 
 ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΗΓΗΜΑ: ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
 
 
 Κάτι σαν να λέμε Πακιστανός τουριστας..
 
Το «σερβίρισμα» του κάλπικου αφηγήματος της «δίκαιης ανάπτυξης» στο λαό και με στόχο την εξαγορά της ανοχής του με φρούδες προσδοκίες βρίσκεται στο επίκεντρο των διεργασιών στο εσωτερικό κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής που υπαγορεύει ο στόχος της ανάκαμψης του κεφαλαίου.
 
Η λαϊκή χειραγώγηση ως επιδίωξη καταγράφεται και στους στόχους που ιεραρχεί ψηλά η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα. Ετσι, πλάι στην έξοδο στις αγορές και στη στήριξη της ανάκαμψης, φιγουράρουν ισχυρισμοί περί νέων θέσεων εργασίας, στήριξης των αδύναμων, καταπολέμησης της διαφθοράς και ενίσχυσης της ...λαϊκής εκπροσώπησης! Πρόκειται για «δόλωμα» προκειμένου να συρθεί ο λαός στην «παγίδα» της στήριξης της ανάκαμψης του κεφαλαίου. Στο μόνο πεδίο όπου η κυβέρνηση πράγματι «μοχθεί» με απτά αποτελέσματα είναι αυτό της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Απολογισμό αυτής της δράσης της θα κάνει και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς της θα αναλάβει ο πρωθυπουργός στο δεύτερο Αναπτυξιακό Συνέδριο, την Πέμπτη, στη Λαμία.

Επ' αυτού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, δηλώνει στο «Real.gr»: «Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σταθερά για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια τον επόμενο Αύγουστο και ήδη τα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας είναι εμφανή σε όλους τους οικονομικούς δείκτες, γεγονός που επιβεβαιώνει πως η οικονομία έχει μπει σε αναπτυξιακό σπιράλ. Εξάλλου, από τις αντιδράσεις των αγορών την Παρασκευή, μετά τις ανακοινώσεις του Ταμείου, φάνηκε πως οι επενδυτές είχαν προεξοφλήσει το περιεχόμενο της έκθεσης (...) Η θετική αντίδραση τόσο διεθνών οίκων αξιολόγησης όσο και της επενδυτικής κοινότητας, η οποία επαναφέρει δυναμικά την εμπιστοσύνη της στους ελληνικούς τίτλους, που διαπραγματεύονται σε χαμηλά κρίσης, αποτελούν τρανή απόδειξη ότι η καταστροφολογία της ΝΔ απέτυχε και η χώρα ανακάμπτει και οδεύει πλέον με έναν σαφή οδικό χάρτη προς τον τερματισμό των μνημονίων».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, με δηλώσεις της στην «Αυγή», ενόψει και της συνεδρίασης της ΚΕ του κόμματος τις επόμενες μέρες, αναφέρει: «Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, θα πρέπει να εργαστούμε για τη δίκαιη ανάπτυξη, για μια ανάπτυξη που να δημιουργεί θέσεις εργασίας και να αντιμετωπίζει το μέγιστο πρόβλημα της ανεργίας και της φτώχειας (...) Μείωση των ανισοτήτων, η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, η συμμετοχή της κοινωνίας στο σχεδιασμό της επόμενης μέρας, θα πρέπει να είναι οι αξίες που θα μας οδηγήσουν στην μεταμνημονιακή εποχή». Και προσθέτει: «Επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι, επίσης, να εμπλέξει ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, να ενεργοποιήσει την κοινωνική δυναμική και τους φορείς π.χ. στο σχέδιο για την αυτοδιοίκηση, στη διαδικασία για τη συνταγματική αναθεώρηση, στο νέο μοντέλο για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: