Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για κόκκινα δάνεια γύπες ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Στήνουν νέο τοίχο της Καισαριανής για τα λαϊκά νοικοκυριά, με σφαίρες τα κόκκινα δάνεια και απόσπασμα από τους τζουτζέδες του στρατού  κατοχής.. Τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια σε καθημερινή βάση από τις τράπεζες ξεπερνούν σήμερα τις 5.000 (1.300 κατασχετήρια ανά τράπεζα). Παράλληλα εφορία, στέλνει πάνω από 730 κατασχετήρια σε οφειλέτες της, ενώ ανάλογες είναι και οι κατασχέσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία 

Για να είναι πιο αποτελεσματικό το «θεάρεστο» αυτό έργο, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών- που και οι δυο υπαγονται και διοικούνται από τους ευρω-Θεσμούς- αποφάσισαν να στέλνουν περισσότερο στοχευμένες και αποτελεσματικότερες κατασχέσεις στους λογαριασμούς οφειλετών.

 Στόχος είναι να μπει φρένο στις άσφαιρες και τυφλές κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων και να εισρεύσουν περισσότερα έσοδα στα ταμεία του Δημοσίου. Είναι πρακτικοί αυτοί οι τοκογλύφοι. Πρώτα θα ξεκαθαρίσουν με τα εύκολα και μετά θα προχωρήσουν στα πιο δύσκολα μέχρι να υφαρπάξουν όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: