Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..


 ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..



.. Σας βιάζουν οι δανειστές και οι ξένοι και ντόπιοι ολιγάρχες; Αφού δεν μπορείτε ν' αντισταθείτε απολαύστε το....



Με τον «αέρα» της πρόσφατης συμφωνίας με τους δανειστές και «εγγύηση» τα αντιλαϊκά μέτρα που τη συνοδεύουν, η κυβέρνηση ξεδιπλώνει πλέον τον υπόλοιπο σχεδιασμό της σχετικά με τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Στο πλαίσιο αυτό, αρχίζει σήμερα το πρώτο από τα 13 περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια για την παραγωγική ανασυγκρότηση, από τη Δυτική Μακεδονία και την Κοζάνη, τις εργασίες του οποίου θα χαιρετίσει αύριο Τετάρτη ο πρωθυπουργός. Θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα δώδεκα, στο πλαίσιο «του αποκεντρωμένου διαλόγου με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για τη διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης».

Οπως είχε αναφέρει παρουσιάζοντας το σχέδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Αλ. Τσίπρας, στόχος είναι η διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων, η αναπτυξιακή προοπτική ανά Περιφέρεια, ώστε με τη συμμετοχή και συμβολή «των παραγωγικών δυνάμεων κάθε περιοχής, να σχεδιαστούν η πολιτική και οι πρωτοβουλίες που θα σηματοδοτήσουν τη μετάβαση της χώρας στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης».

Στο συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στη Δυτική Μακεδονία θα υπάρξουν αρχικά τέσσερις θεματικές ενότητες που αφορούν τις υποδομές και την προσπελασιμότητα, την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη της υπαίθρου και τα σχετικά χρηματοδοτικά εργαλεία, το περιβάλλον και την Ενέργεια, το ανθρώπινο δυναμικό, την απασχόληση, την Ερευνα και την τεχνολογία.

Δίνοντας εξάλλου τον τόνο των κυβερνητικών προσπαθειών για την «επόμενη μέρα» του κεφαλαίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αφού απαριθμεί τα θετικά της πρόσφατης συμφωνίας στο Γιούρογκρουπ για την ανάκαμψη του κεφαλαίου, θέτει ως προτεραιότητες για τη συνέχεια την έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης «αξιολόγησης», την κατάλληλη προετοιμασία της οργάνωσης της πρόσβασης στις αγορές, τη διαπραγμάτευση τρόπων στήριξης της αναπτυξιακής προσπάθειας.

Υποστηρίζει ακόμα σαν αναγκαία την ολοκλήρωση της νέας «αναπτυξιακής στρατηγικής», με εξειδίκευση του περιεχομένου της ανά τομέα, αντικείμενο πολιτικής και Περιφέρεια, τη δρομολόγηση των διαδικασιών για τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας, την επιτάχυνση των επενδύσεων και την προσέλκυση ξένων μακροπρόθεσμων παραγωγικών επενδύσεων, ενώ «δείχνοντας» τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις μιλά για ανάγκη «ανάκτησης της πολιτικής πρωτοβουλίας για μια νέα γενιά μεταρρυθμίσεων και αλλαγών», προσθέτοντας ότι «δεν χρειάζεται να περιμένουμε τους δανειστές για να κάνουμε αλλαγές, την ανάγκη των οποίων εμείς τονίζαμε ήδη πριν από την κρίση».

Γύρω από αυτά τα ζητούμενα του εγχώριου κεφαλαίου, ο Γ. Δραγασάκης ταυτόχρονα σκιαγραφεί και τους πολιτικούς όρους αλλά και τις «διαχωριστικές γραμμές» προς διαμόρφωση κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών για την «επόμενη μέρα» του κεφαλαίου, λέγοντας πως η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της συμφωνίας δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση αλλά όλες τις δυνάμεις, «που δεν θέλουν ως μέλλον της χώρας τη συντηρητική παλινόρθωση και την επιστροφή στο πριν από την κρίση καθεστώς», ενώ επισημαίνει και το «αντιφατικό» ευρωπαϊκό πλαίσιο, αφού οι «εταίροι ενεργούν πρωτίστως ως δανειστές», εγκαλώντας την αντιπολίτευση πως «τυφλωμένη από αντικυβερνητικό μένος υποτιμά τους κινδύνους που αυτές οι πρακτικές εγκυμονούν, όχι για την κυβέρνηση, αλλά για τη χώρα».

Για τη δε στράτευση του λαού στους στόχους του κεφαλαίου, ζητά «να αξιοποιηθεί κάθε πρόσφορο μέσο για την ανάπτυξη του κοινωνικού διαλόγου» και «την ένταξη της κοινωνίας στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της ανάπτυξης», εντάσσοντας εκεί «πρωτοβουλίες κοινωνικής οικονομίας, δομές αλληλεγγύης, ενεργειακές κοινότητες, σχήματα μικροπιστώσεων, ομάδες παραγωγών, πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς, ακόμα και άτυπες συλλογικές ομάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: