Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Ο ΝΤΟΡΟΣ ΤΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ


 Ο ΝΤΟΡΟΣ ΤΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ


 Και πίσω από την σκόνη που αφήνει τα μέτρα του λαϊκού αφανισμού..


Κυβέρνηση και ΝΔ συνεχίζουν στον «ντορό» της σκανδαλολογίας, την οποία προκρίνουν ως προνομιακό πεδίο μιας αντιπαράθεσης ικανής αφενός να αποπροσανατολίζει το λαό από τις αιτίες των προβλημάτων του, αφετέρου να κρύβει τη στρατηγική τους σύμπλευση.

Οπως δήλωσε χτες ο πρόεδρος της Βουλής, την τελευταία βδομάδα του Ιούλη τοποθετείται χρονικά η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της πρότασης της ΝΔ να συγκροτηθεί Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή για τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου, με τον ισοβίτη Ευ. Γιαννουσάκη.

Παράλληλα, χτες, εννιά βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό «σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις Βαρουφάκη για τα σχέδια που ετοίμαζε η κυβέρνηση στο πρώτο εξάμηνο του 2015» και «τις αναφορές του περί ύπαρξης σχεδίου για παράλληλο σύστημα πληρωμών, το οποίο προετοίμαζε η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Για «κατασκευασμένη κατάσταση» και «μια συντονισμένη επιχείρηση από τη ΝΔ αλλά και από φιλικά στην αξιωματική αντιπολίτευση ΜΜΕ, που προσπαθούν να δημιουργήσουν μια κατάσταση εκ του μη όντος» έκανε λόγο χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην ΕΡΑ. Καλύπτοντας πλήρως τον Π. Καμμένο, ο Δ. Τζανακόπουλος συμπλήρωσε πως «είναι απολύτως εκ του μη όντος, διότι η ΝΔ ισχυρίζεται ότι υπάρχει παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Δεν είναι η πρώτη φορά που φτιάχνει ένα τέτοιο σκηνικό υποτιθέμενων παρεμβάσεων η ΝΔ» και πως δεν υπάρχει τίποτα να ερευνήσει η Εξεταστική, και γι' αυτό η κυβέρνηση την απορρίπτει, αφού «δεν μπορούμε εμείς να συμμετέχουμε σε αυτό τον αντιπερισπασμό».

Την ίδια ώρα βέβαια φρόντιζε να ρίξει κι άλλο νερό στο μύλο της σκανδαλολογίας, μιλώντας για «απεγνωσμένη προσπάθεια από τη ΝΔ να δημιουργήσει ένα κλίμα σκανδάλου», προκειμένου όπως είπε να μην υπάρχει συζήτηση για την οικονομία, αφού εκεί «κατέρρευσε η καταστροφολογία της», αλλά και για να μην «συζητήσουμε για τη "Novartis", δεν θέλει να συζητήσουμε για το "Ερρίκος Ντυνάν", δεν θέλει να συζητήσουμε για τις προμήθειες Υγείας. Οπως δεν ήθελε η ΝΔ να συζητήσουμε για τη σοβαρότατη υπόθεση του κύριου Παπαντωνίου (...) Δηλαδή, θέλω να σας πω, ότι η ΝΔ δημιούργησε και ανακάλυψε ένα σκάνδαλο εκ του μη όντος, διότι δεν θέλει να συζητήσει για τα πραγματικά σκάνδαλα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: