Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΤΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΓΙΑΝΝΟΥΣΑΚΗΣ


ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΤΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΓΙΑΝΝΟΥΣΑΚΗΣ



 Κινδυνεύει η ζωή η δική μου αλλά και της οικογένειάς μου..



Το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του υποστήριξε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στα Δικαστήρια Πειραιά ο Ευθύμης Γιαννουσάκης, που πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων και 120 κιλών ηρωίνης με το πλοίο «Νoor 1» τον Ιούνη του 2014.

Ισχυρίστηκε πως όσο παραμένει φυλακισμένος εξακολουθεί να κινδυνεύει ο ίδιος, αλλά και η οικογένειά του, ενώ ανέφερε πως έως σήμερα έχει δεχθεί δύο επιθέσεις εκ των οποίων η μία με μαχαίρι.

Ανέφερε ότι όταν ήταν αρχικά στις φυλακές Κορυδαλλού, πριν τη μεταφορά σε Αυλώνα και Χαλκίδα, κάποιοι έγκλειστοι του έδειξαν φωτογραφία του παιδιού του να πηγαίνει στο σχολείο, ενώ πρόσφατα υποστήριξε ότι η σύζυγός του εντόπισε ύποπτες κινήσεις ατόμων σε παρακείμενη κατοικία έξω από το σπίτι όπου διαμένει. Είπε ότι το προφίλ της συζύγου του στο διαδίκτυο, βάσει συγκεκριμένης εφαρμογής που έχει η ίδια κατεβάσει, φέρεται ότι παρακολουθείται από Τούρκους κάτι το οποίο έχει ήδη καταγγελθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Επίσης ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι είχε δώσει μυστικές καταθέσεις που κατονόμαζε τους τρεις χρηματοδότες του φορτίου, προκειμένου να έχει την απολαβή των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου, αυτές πότε δεν χρησιμοποιήθηκαν πρωτόδικα. Πρόσθεσε ότι κάποιοι, μεταξύ των οποίων και ο αξιωματικός ανακριτικός υπάλληλος του Λιμενικού, τον πίεζαν να εμπλέξει συγκεκριμένο εφοπλιστή στην υπόθεση και παρά το γεγονός ότι τους είχε δώσει πληροφόρηση για άλλη υπόθεση μεταφοράς φορτίου ηρωίνης ποτέ δεν αξιοποιήθηκε.

Τους έχω καταγράψει όλους και θα τους ξεσκεπάσω, δήλωσε, ενώ αναφερόμενος στην επίσκεψη της εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά στις φυλακές είπε ότι δεν έχει σχέση με τον εκβιασμό, αλλά ότι το έκανε από υπερβάλλοντα ζήλο.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας ανέφερε πως αν είναι πράγματι στόχος, θα αποτελεί εξίσου στόχο κι αν αφεθεί ελεύθερος και πρόσθεσε ότι κυκλώματα που σχετίζονται με τέτοιες υποθέσεις έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τις απειλές ακόμα κι αν αφεθεί ελεύθερος και δεν εξασφαλίζεται η ακεραιότητά του. Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για τη Δευτέρα 10 Ιούλη.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: