Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΦΗΜΗ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ 9,5 ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΕΥΘΥΜΗΣ ΛΕΚΚΑΣ

Τι λέει ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας για τον «σεισμό 9,5 Ρίχτερ στην Κρήτη» - Media
 ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΦΗΜΗ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ 9,5 ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΕΥΘΥΜΗΣ ΛΕΚΚΑΣ



Το διαδίκτυο είναι μια χωματερή πληροφοριών από την οποία η προσπάθεια διαχωρισμού των διαμαντιών από τα σκουπίδια είναι επίπονη και τη ξέρουν μόνον λίγοι κ. καθηγητά..


Δημοσίευμα που αναφέρεται σε τεράστιο σεισμό, μεγέθους 9,5 Ρίχτερ, στην Κρήτη και μάλιστα μέσα στον Αύγουστο διαψεύδει κατηγορηματικά ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας.
Το δημοσίευμα, στο οποίο γίνεται λόγος για δήθεν μελέτη του καθηγητή σε συνεργασία με Λιθουανό σεισμολόγο, φιλοξενείται από αγγλόφωνο site που καλεί τους χρήστες να αρθρογραφήσουν με μόνο σκοπό τη δημιουργία φάρσας.
Ο καθηγητής διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε τέτοια φήμη. Επαναλαμβάνει ότι δεν είναι δυνατή η έγκαιρη και αξιόπιστη πρόβλεψη σεισμών και ότι οι τεκτονικές δομές στην Ελλάδα δε δίνουν τέτοια μεγέθη.
Δηλώνει δε ότι ουδέποτε έχει συνεργαστεί με το "Λιθουανό σεισμολόγο" - ανυπόστατο πρόσωπο, ο οποίος επίσης αναφέρεται στο άρθρο - hoax.
Καλεί, τέλος, όσους χρησιμοποιούν το Internet ως μέσο ενημέρωσης, να διαβάζουν προσεκτικά και να αξιολογούν την εκάστοτε πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: