Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

ΩΣ ΚΟΙΝΟΣ DEALER ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΤΑΙ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ


ΩΣ ΚΟΙΝΟΣ DEALER ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΤΑΙ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ


 Η έξοδος από την κρίση συνδέεται με εξόδους στις αγορές (τράπεζες) και νέους δανεισμούς προς εκείνους που μας χρεοκόπησαν!Την «κρισιμότητα» της διαπραγμάτευσης που πραγματοποιεί για λογαριασμό του κεφαλαίου κραδαίνει εκ νέου η κυβέρνηση, επιχειρώντας να εκβιάσει το λαό, αλλά και να του καλλιεργήσει ψεύτικες προσδοκίες προκειμένου να συναινέσει στα αντιλαϊκά μέτρα που απαιτούνται προς τούτο, με τον Αλ. Τσίπρα να δηλώνει χτες στο υπουργικό συμβούλιο ότι διαφορετικά δεν θα υπάρξει έξοδος απ' την κρίση και τα μνημόνια, αναφερόμενος φυσικά στην άρση περιορισμών σε ό,τι αφορά τη στήριξη της ανάκαμψης του κεφαλαίου και όχι στην άρση των μνημονιακών μέτρων που θα συνεχίσουν να ισχύουν, εμπλουτιζόμενα με όσα θα υπαγορεύει ο στόχος διατήρησης της ανάκαμψης στο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό και απευθυνόμενος απ' τη μια στο λαό για τη χειραγώγησή του κι απ' την άλλη στο κεφάλαιο, καθησυχάζοντάς το για την αίσια έκβαση των παζαριών, ανέφερε: «Εχουμε μπροστά μας ίσως την πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση, από την έναρξη της κρίσης. Οχι κρίσιμη με την έννοια της αποφυγής της χρεοκοπίας ή της καταστροφής, όπως είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Αλλα κρίσιμη για την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση. Επιτέλους, μετά από 7 χρόνια (...) σε αυτήν τη μάχη λοιπόν πηγαίνουμε συγκροτημένα με σχέδιο, με συμμαχίες, γνωρίζοντας τι θέλουμε να κερδίσουμε, τι να αποφύγουμε (...). Χωρίς διευθέτηση του χρέους αναστέλλεται επ' αόριστον η αυτοδύναμη έξοδος στις αγορές και μαζί η έξοδος από μνημόνια και κρίση».

Επιβεβαιώνοντας ότι τα παζάρια για το χρέος έχουν δεδομένη την αντιλαϊκή επίθεση και αφορούν αποκλειστικά τα συμφέροντα του κεφαλαίου, σημείωσε πως «το timing είναι το καλύτερο που έχουμε βρεθεί τα 7 χρόνια μνημονίων», γιατί «καθαρίσαμε το τραπέζι από δικές μας υποχρεώσεις» και «έχουμε επίσης ισχυρές συμμαχίες, καθώς δεν είναι μόνο η Ελλάδα που διεκδικεί βιώσιμη λύση για το χρέος, αλλά μια σειρά χώρες καθώς και το σύνολο των θεσμών». Επιβεβαιώνοντας για τίνος λογαριασμό διαπραγματεύεται η κυβέρνηση, ζήτησε να μη «χαθεί άλλος χρόνος, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του προγράμματος, αλλά και επειδή με βάση τα πρόσφατα στοιχεία η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης που πρέπει να ενισχυθεί».

Σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο των παζαριών, αφού «κάρφωσε» τις προηγούμενες κυβερνήσεις πως «ό,τι τους έδιναν έπαιρναν», δήλωσε πως «εμείς διεκδικούμε λύση που θα ανοίγει δρόμο για αυτοδύναμη σταθερή δυνατότητα εξόδου στις αγορές με βιώσιμους όρους (...) Διεκδικούμε δεσμεύσεις για συγκεκριμένες αναπτυξιακές δράσεις, ώστε να πετύχουμε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Και βεβαίως τη μεγαλύτερη δυνατή επέκταση, καθώς και την ομαλοποίηση της καμπύλης των αποπληρωμών».

Χαρακτήρισε δε «κλειδί για τη λύση» την «αποδοχή της πρότασης για έναν αυτόματο μηχανισμό σύνδεσης των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος με την ανάπτυξη, ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ θεσμών».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανέσυρε εκ νέου το «χαρτί» της παραπομπής του ζητήματος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη στο αυριανό Γιούρογκρουπ, παρότι πληροφορίες επιμένουν ότι η προοπτική αυτή προσκρούει στην ισχυρή αντίδραση αξιωματούχων της ΕΕ και κυβερνήσεων κρατών - μελών της. Παρ' όλα αυτά, δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι αν δεν επιτευχθεί λύση, «να μη δεχθούμε, να μη συμφωνήσουμε στο EG και να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής και να ζητήσουμε από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: