Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...


 Ζητά εθνική γραμμή και σύμπλευση όλου του πολιτικού προσωπικού για να οδηγήσει το λαό στο εκδοροσφαγείο της ολιγαρχίας.. Χαίρε Καίσαρ..



Την ανάγκη συγκλίσεων και αν είναι δυνατόν χάραξης εθνικής γραμμής για το χρέος υπερασπίστηκε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, χτες, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών, παραδεχόμενος επί της ουσίας ότι η διεκδίκηση στο πλαίσιο των παζαριών μιας «καθαρής λύσης» γίνεται για λογαριασμό του εγχώριου κεφαλαίου και άρα πρέπει να υποστηριχθεί απ' το σύνολο του πολιτικού του προσωπικού.

Ερωτηθείς για το πώς εννοεί τις συγκλίσεις - μιας και είχε αναφέρει πως «αν βρισκόμαστε στο σημείο που συνειδητοποιούμε ότι χρειάζονται προγραμματικές συγκλίσεις, όχι κάτω από το τραπέζι, αλλά πάνω στο τραπέζι, για να κυβερνιέται η χώρα, πόσο μάλλον αυτό θα είναι απαραίτητο για να κυβερνιέται ένας δήμος ή μια περιφέρεια» - και αν αυτές μπορούν να προκύψουν και στην κεντρική πολιτική σκηνή, απάντησε πως «η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι συζήτηση συγκυρίας, αφορά το μέλλον της χώρας και χρειάζονται συγκλίσεις και αν είναι δυνατόν και εθνική γραμμή».

Η «καθαρή λύση» για το χρέος, μια λύση που, όπως εξήγησε την Τετάρτη στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ ο πρωθυπουργός, θα επιτρέπει τη στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας με «ζεστό» χρήμα τόσο απ' τους πόρους που θα αποδεσμευτούν απ' την εξυπηρέτησή του όσο και από την πρόσβαση που θα ανοίξει για δανεισμό απ' τις αγορές, προϋποθέτει την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Γι' αυτό και η κυβερνητική προπαγάνδα ανάγει τη διευθέτηση του χρέους σε «εθνική υπόθεση» κι ας επιφυλάσσει μόνο βάρη για το λαό, καλλιεργώντας κάλπικες προσδοκίες.

Στη «γραμμή» αυτή ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, μιλώντας χτες στον ΑΝΤ1 ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση «κατάφερε να εξασφαλίσει μέτρα προς όφελος του ελληνικού λαού» και ότι η ρύθμιση του χρέους θα επιτρέψει «να μπει η χώρα σε κανονικότητα, ώστε να γίνει αντιληπτό και από την κοινωνία το θετικό πρόσημο των μέτρων αυτών».

«Μείζον ζήτημα αυτή τη στιγμή αποτελεί το θέμα του χρέους», δήλωσε, και επικρότησε την προσχώρηση της ΝΔ στη θέση περί «μη βιωσιμότητας» του χρέους.

Στο πλαίσιο αυτό, της εξασφάλισης «λύσης» για τις ανάγκες του κεφαλαίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης προανήγγειλε και νέα μέτρα αφού παραδέχτηκε ότι «θα πρέπει μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες το αργότερο να ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα, καθώς έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα 120 από τα 140».
 
Συγκλίσεις στη στρατηγική του κεφαλαίου
 
Κοινό τόπο και συγκλίσεις ανάμεσα στον πρωθυπουργό, στον πρόεδρο του ΣΕΒ και τους άλλους ομιλητές στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής του Συνέλευσης διαπιστώνουν οι εγχώριοι βιομήχανοι. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, η παραβολή των ομιλιών «καταδεικνύει ότι η εξεύρεση κοινών τόπων για μια πιο φιλοαναπτυξιακή και πραγματικά μεταρρυθμιστική πολιτική είναι πέρα από αναγκαία και εφικτή».
Εξάλλου, στη σχετική ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας, εστίασε στο ζήτημα προσέλκυσης επενδύσεων, τονίζοντας μάλιστα ότι «κάθε αξιόλογη επένδυση είναι εθνικός στόχος»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: