Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ..


 ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ..



 Δηλαδή το εξής ένα: Τα λεφτά ή τη ζωή σου..Ή μήπως και τα δύο..


Στη δημοσιοποίηση του «συμπληρωματικού μνημονίου» με την Ευρωζώνη και των άλλων συνοδευτικών νομικών εγγράφων (τεχνικό μνημόνιο, έκθεση συμμόρφωσης) προχώρησε προχτές, Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Περιλαμβάνονται δεκάδες προαπαιτούμενα, νέες παρεμβάσεις στα Εργασιακά, καρατόμηση των προνοιακών επιδομάτων της λαϊκής οικογένειας και επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων (εργαλειοθήκες ΟΟΣΑ κ.ά.), πέρα απ' όσα ψηφίστηκαν στο πλαίσιο της δεύτερης «αξιολόγησης».

Οι αντιλαϊκές παρεμβάσεις της επόμενης φάσης, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

-- Νομοθέτηση της «μεταρρύθμισης» για το σύστημα Κοινωνικής Πρόνοιας, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων «μεταρρύθμιση» στα οικογενειακά επιδόματα και στα επιδόματα αναπηρίας (έως το Νοέμβρη του 2017).
-- Διαμόρφωση «αξιόπιστου συστήματος εκπροσώπησης» στις κλαδικές συμβάσεις (έως το Σεπτέμβρη του 2017).
-- Νομοθέτηση της «αύξησης της απαρτίας για την προκήρυξη απεργίας από πρωτοβάθμια σωματεία στο 50%» (έως την ερχόμενη «αξιολόγηση»).
-- Σύνταξη έκθεσης για το ρόλο της διαιτησίας στις Συλλογικές Συμβάσεις (έως το Σεπτέμβρη του 2017).
-- Εκδοση της Υπουργικής Απόφασης για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές την περίοδο Μάη - Οκτώβρη.
-- Εφαρμογή των 4 συστάσεων της δεύτερης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που αφορούν τα ποτά. Σε αυτές περιλαμβάνεται ο εξορθολογισμός του ΕΦΚ που επιβάλλεται στις ζυθοποιίες, το θέμα της φορολόγησης του τσίπουρου και της τσικουδιάς (έως τον Ιούλη του 2017).
-- Κατάρτιση λίστας με 15-20 «εμβληματικά έργα» με τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
-- Εκποίηση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Την ίδια ώρα, το «δρόμο» για το υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων παίρνουν οι παρακάτω 11 εταιρείες:

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (25%), εναπομείναντα αεροδρόμια, ΓΑΙΑΟΣΕ, Ελληνικές Αλυκές, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, Διώρυγα Κορίνθου, Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, Helexpo, περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στο Δημόσιο και ελέγχονται από την ΛΑΡΚΟ, κρατικά ποσοστά μειοψηφίας σε ΟΤΕ, ΚΑΕ και «Hellenic Duty Free».

Δεν υπάρχουν σχόλια: