Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΒΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝ ΟΠΛΟΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ


ΒΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝ ΟΠΛΟΙΣ  ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ


 Και το κάνουν εν μέσω μιας ηλεκτρίζουσας ατμόσφαιρας μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων με την ελλάδα στον πυρήνα της!!



Εντείνεται επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η διασύνδεση των ελληνικών με τις αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις, πάνω σε επικίνδυνα για το λαό σχέδια, για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Οπως ανακοινώθηκε, χτες έγινε στο ΓΕΕΘΑ ο 4ος Κύκλος Επιτελικών Συνομιλιών («staff talks») μεταξύ ΓΕΕΘΑ και αντιπροσωπείας της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης (US-EUCOM), με τη συμμετοχή για πρώτη φορά και αντιπροσωπείας της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Αφρικής (US-AFRICOM). Μια συμμετοχή διόλου άσχετη και με την υποστήριξη που παρέχει η Σούδα στον αμερικανικό 6ο στόλο, ο οποίος περιπολεί ακριβώς σε Ευρώπη και Αφρική, λειτουργώντας τελικά η βάση ως συνδετικός κρίκος των αμερικανικών δυνάμεων όπως απλώνονται από Γιβραλτάρ και Δαρδανέλια μέχρι Σουέζ.

Αλλωστε, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και ΗΠΑ για αναβάθμιση της Σούδας, στις συνομιλίες έγινε παρουσίαση του «περιβάλλοντος ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής, επισκόπηση της υφιστάμενης διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας καθώς και εξέταση δυνατοτήτων περαιτέρω διεύρυνσης αυτής».

Ειδικότερα εξετάστηκαν: «Η βελτίωση της διαλειτουργικότητας και τυποποίησης, στο πλαίσιο συμμαχικών και διμερών στρατιωτικών δράσεων» (για να μπορούν να συνεργάζονται καλύτερα στο πεδίο επιχειρήσεων). «Η επαύξηση των συνεκπαιδεύσεων στους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και στις ειδικές επιχειρήσεις» με συνεκπαιδεύσεις που ολοένα και πληθαίνουν, καθώς και «η προώθηση των δράσεων του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής» αλλά και «η ενδυνάμωση της συνεργασίας στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών», σε προώθηση σχεδίων της κυβέρνησης η χώρα να καταστεί «κόμβος πληροφοριών», εφόσον η συλλογή, επεξεργασία και διάχυση πληροφοριών αποτελούν κρίσιμα στοιχεία για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Στο πλαίσιο των συνομιλιών, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης συναντήθηκε στο γραφείο του με την πρέσβη Susan M. Elliott και τον πρέσβη Alex Laskaris, συμβούλους επί πολιτικών θεμάτων και θεμάτων πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας των Διοικητών των US-EUCOM και US-AFRICOM αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: