Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΔΗΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ

Σχόλια στο ημίφως 21.05 
Τρέμουν τα αντι-ΕΕ σκίτσα

«Φρίκαραν» οι λεγόμενοι… κύκλοι της ΕΕ, αλλά και οι εγχώριοι «Μένουμε Ευρώπη», με το περιεχόμενο της Έκθεσης της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων, στον σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα». Κατηγόρησαν την ελληνική βουλή που «στηρίζει μία έκθεση με γελοιογραφίες που συνδέουν την ΕΕ με το ναζισμό» και «ενισχύουν τα ευρωδιχαστικά μηνύματα κατά της Μέρκελ και των Γερμανών».
Οι διάφοροι… ταλιμπάν της ευρωλιτότητας και της φυλακής για τους λαούς της Ευρώπης όχι μόνο τρέμουν το καυστικό χιούμορ 29 Ελλήνων γελοιογράφων και 28 σημαντικών Βρετανών σκιτσογράφων αλλά ανατριχιάζουν ακόμα και με τη σκέψη ότι τα αντι-ΕΕ μηνύματα που στέλνουν βρίσκουν μαζική ανταπόκριση στους λαούς.

Γεύματα – δηλητήριο 

Πάνω από 40 πρόσφυγες από στρατόπεδο της Χίου μεταφέρθηκαν με τροφική δηλητηρίαση στο νοσοκομείο. Η δηλητηρίαση προκλήθηκε από το μεσημεριανό γεύμα που «προσφέρει» κέτερινγκ της Χίου, που έχει σχετική σύμβαση με το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων (NRC), για τη σίτιση των προσφύγων του καταυλισμού. Το NRC μπορεί να ανακοίνωσε ότι διέκοψε τη συνεργασία με τη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά η μπίζνα που λέγεται «φροντίδα προσφύγων» αποφέρει κέρδη σε πλήθος ιδιωτικών «παρασίτων».

Κομματική πρεσβυωπία

Σε ρεπορτάζ του για την απεργία της Τετάρτης, η επίσημη ενημερωτική ιστοσελίδα του ΚΚΕ, 902.gr, αναφέρθηκε στη συγκέντρωση του Μουσείου και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά μόνο για να παρουσιάσει τα πράγματα όπως βολεύει τον Περισσό. Έγραψε για «συμμετοχή δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πορεία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ», ενώ στο Μουσείο είδε «συγκέντρωση φορέων και οργανώσεων, με τη συμμετοχή και της ΛΑΕ». Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καλούσε και ήταν μαζικά στην ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στο Μουσείο, καταγγέλλοντας την αστικοποιημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

 «Έξω» οι φονιάδες του Κατσούλη

Εκτός φυλακής βγήκε και ο τελευταίος από τους τρεις καταδικασθέντες για τον θάνατο του αντιφασίστα φιλάθλου του Εθνικού, Κ. Κατσούλη, το 2014. Οι φονιάδες οπαδοί του Ηροδότου τον χτύπησαν με σιδηρογροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι, με αποτέλεσμα λίγες μέρες μετά να πεθάνει. Η οικογένεια του θύματος καταγγέλλει πρωτοφανείς μεθοδεύσεις σε βάρος της μνήμης του παιδιού τους. Ο κρατούμενος, που είχε κριθεί ότι είχε ηγετικό ρόλο στην επίθεση, κατέθεσε αίτηση αναστολής της πρωτόδικης ποινής 16 ετών η οποία του είχε επιβληθεί ομόφωνα. Παρά την αρνητική πρόταση του εισαγγελέα, τελικά η αίτησή του έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

Βρέθηκαν… γαλέρες στα Μικέλ 

Έπρεπε να χάσει τη ζωή του ένας νέος εργαζόμενος στα καφέ Μικέλ, εν ώρα εργασίας, για να αποφασίσει η Επιθεώρηση Εργασίας να ασχοληθεί με την εταιρεία. Σε 103 ελέγχους που διενήργησε πανελλαδικά σε καταστήματά της, διαπίστωσε τρεις παραβάσεις «μαύρης» εργασίας, 35 υποδηλωμένης εργασίας, και 15 άλλες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Ο θάνατος του 22χρονου δεν ήταν και τόσο «τυχαίος» τελικά, αλλά απόρροια της υποβάθμισης των μέτρων ασφάλειας στην εταιρεία. Οι μαζικές παρεμβάσεις της Λάντζας και άλλων συλλογικοτήτων, για τις συνθήκες εργασιακής γαλέρας στα Μικέλ, οδήγησαν στην αποκαθήλωση της εταιρείας ως… πρότυπο επιχειρηματικότητας.

Ίδιο πλήρωμα για 20 ώρες
 
Tριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας επικρατούν σε πλοία όπως το ταχύπλο Τσάμπιον Τζετ Ι, όπως κατήγγειλε η ΠΕΝΕΝ. Το πλοίο πρόσφατα αναχώρησε από τον Πειραιά στις 7 π.μ, εκτέλεσε δρομολόγια στις Κυκλάδες και επέστρεψε στις 9 μ.μ αφού το πλήρωμα είχε συμπληρώσει 15 ώρες εργασίας. Η εταιρεία σχεδίαζε με το ίδιο πλήρωμα να συνέχιζε το νέο δρομολόγιο έως την Μύκονο και το ίδιο πλήρωμα να συμπλήρωνε 20 ώρες συνεχούς εργασίας. Μάλιστα είχε σκηνοθετήσει «αντικατάσταση» του πληρώματος με νέο, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Όμως το σχέδιό της αποκαλύφθηκε μετά την σχετική καταγγελία της ΠΕΝΕΝ.
ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: