Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ


ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ


 Μετατρέπεται η Ελλάδα σε κόμβο ορμητήριο κατά εθνών της περιοχής..
Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η εμπλοκή της χώρας, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε μια ακόμα μεγάλης κλίμακας ΝΑΤΟική άσκηση. Πρόκειται για την άσκηση «Noble Jump», που θα πραγματοποιηθεί 6 - 14 του Ιούνη στη Ρουμανία, στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, με τη συμμετοχή 4.000 στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων από Αλβανία, Βουλγαρία, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Λετονία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία και την Ελλάδα να συμμετέχει ως «φιλοξενούν έθνος», διαθέτοντας εδάφη, στρατιωτικές υποδομές και τις Ενοπλες Δυνάμεις για τις φάσεις ανάπτυξης και αναδίπλωσης των ΝΑΤΟικών.

Προχτές, Τρίτη, Επιτροπές Ειρήνης, σωματεία, φορείς της Αλεξανδρούπολης «υποδέχτηκαν» αγωνιστικά τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες και το βρετανικό πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι της πόλης αποβιβάζοντας 232 τροχοφόρα και 9 ερπυστριοφόρα οχήματα με κατεύθυνση το στρατόπεδο «Κανδηλάπτη».

Θυμίζουμε πως σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε τη Δευτέρα Ερώτηση στους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών, απαιτώντας απεμπλοκή της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, να μην ανανεωθεί η σύμβαση με τις ΗΠΑ για τη βάση της Σούδας, να μη χρησιμοποιηθούν ελληνικό έδαφος, στρατόπεδα και τμήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump» και σε άλλες παρόμοιες στρατιωτικές ασκήσεις.
 
Η παρέμβαση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
 
Χτες βράδυ, παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, για την εμπλοκή της Ελλάδας στη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump», αλλά και συνολικά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΕΕ - ΝΑΤΟ πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκης.

Στην παρέμβασή του σημείωσε:

«Την ώρα που η ΕΕ ενισχύει τη στρατιωτικοποίησή της και παίρνει μέτρα καταστολής στο όνομα της "ασφάλειας", οι επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες προωθούν, μεταξύ άλλων, τη μεταφορά μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. Η μετατροπή της Ελλάδας σε "κόμβο" για τη μεταφορά ΝΑΤΟικών στρατευμάτων βάζει σε μεγάλους κινδύνους το λαό μας. Η ΝΑΤΟική άσκηση "Noble Jump" αποτελεί προβάρισμα σχεδίων πολέμου σε μια περιοχή όπου κρίνονται μεγάλα συμφέροντα για τον έλεγχο Ενέργειας και αγορών.

Η βάση της Σούδας αποτελεί στρατηγικής σημασίας ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρει μεγάλες ευθύνες. Για λογαριασμό του κεφαλαίου και στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης εμπλέκει την Ελλάδα στους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.
"Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών". Να κλείσουν όλες οι βάσεις. Καμιά διευκόλυνση - διέλευση ξένων στρατευμάτων. Καμία αλλαγή συνόρων. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Αμεση απεμπλοκή από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: