Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΚΛΟΠΙΜΑΙΩΝ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


Πάνω από 50 εκατ. ευρώ η λεία των ληστών (Photos) - Media
Πάνω από εκατό εκατομμύρια ευρώ η αξία τους.. 



Έναν θησαυρό μεγάλης αξίας από… κλοπιμαία ανακάλυψαν οι αστυνομικές αρχές, μετά από έρευνα στο τριώροφο κτίριο στο Πάτημα Χαλανδρίου.
Στο κτίριο, βρέθηκαν 700 κιλά κοσμήματα μέσα στις πιο απίθανες κρυψώνες, όπως σε ψυγείο, φούρνο και λεκάνες. Επιπλέον, βρέθηκαν χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.




«Από την περασμένη Παρασκευή βρίσκονται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ πάνω από 700 κιλά χρυσαφικά και κοσμήματα, καθώς και άλλα τιμαλφή και κειμήλια, όπως πολύτιμοι λίθοι, συλλεκτικά νομίσματα, θρησκευτικές εικόνες και άλλα αντικείμενα, τα οποία ξεπερνούν σε αξία τα 10.000.000 ευρώ και προέρχονται από τη δράση του γνωστού εγκληματικού δικτύου», επισήμανε ο διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης.



Αυτά είναι τα αποτελέσματα των ερευνών για τη δράση δύο συμμοριών που πραγματοποιούσαν διαρρήξεις σε σπίτια, κλέβοντας κοσμήματα, πολύτιμες εικόνες, κειμήλια και λεφτά.
Συγκεκριμένα, από τις έρευνες σε χώρους αλλά και στο τριώροφο στο Πάτημα Χαλανδρίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 700 κιλά χρυσαφικά, κοσμήματα, τιμαλφή.
Ανάμεσά τους:
- πετράδια συνολικής αξίας που προσεγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ,
- χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 105.000 ευρώ,
- ρολόγια επώνυμων εταιρειών μεγάλης χρηματικής αξίας,
- χρυσές λίρες,
- πλήθος επώνυμων αναπτήρων μεγάλης χρηματικής αξίας,
- συλλεκτικά νομίσματα σε διάφορες μορφές,
- ικανός αριθμός πλακών καθαρού ασημιού και άλλων χρυσών και ασημένιων αντικειμένων και
- μεγάλος αριθμός χριστιανικών εικόνων διαφόρων επεξεργασιών και μεγεθών.
Έτσι, η λεία της σπείρας πλέον ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ, με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να έχουν κάνει περισσότερες 3.000 ληστείες και κλοπές – διαρρήξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: