Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΑΝ Η ΕΕ ΔΕΝ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΤΗΣ


ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΑΝ Η ΕΕ ΔΕΝ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΤΗΣ 


Αποκάλυψη τώρα για το ποιον ακριβώς τρέμει η Ευρωπαϊκή Ελίτ.. Μα τον εξεγερμένο λαό φυσικά σε έναν νέο Μάη Ιούνη Δεκέμβρη δεν ξέρω του 20..; Με τα δόντια κρατούν τους λαούς.. 


«Θα υπάρξει λαϊκή εξέγερση, αν η ευρωζώνη δε μειώσει τις αποκλίσεις της», υπογραμμίζει ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του προς τη βελγική εφημεριδα «L' Echo». 

Συγκεκριμένα ο Μοσκοβισί υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι, αν διατηρηθεί το status quo, η ευρωζώνη απειλείται άμεσα. Τονίζει ότι στην ουσία δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από την εξέλιξη της ευρωζώνης, μια και ο λαϊκισμός, που όπως αναφέρει καραδοκεί, "μπορεί να έχασε κάποιες μάχες, αλλά όχι τον πόλεμο". 

Τονίζει επίσης ότι είναι απαραίτητο όσοι εμφανίζουν ελλείμματα να τα εξαλείψουν και όσοι έχουν πλεονάσματα να τα χρησιμοποιούν για το κοινό όφελος, μέσω μίας επενδυτικής προσπάθειας, ενώ χαρακτηρίζει απειλή τις αποκλίσεις. 

 Εκφράζει επίσης την άποψη ότι όλα τα μέλη της ευρωζώνης γνωρίζουν ότι είναι ανάγκη να γίνουν βήματα προς τα εμπρός, παρόλο που κάνει σαφές ότι τα «ασφαλή ενεργητικά», στα οποία αναφέρθηκε ένα έγγραφο της Επιτροπής, δεν θα πρέπει να συγχέονται με τα ευρωομόλογα, όσο κι αν μπορεί να θεωρηθούν ενδεχομένως ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. 

Τέλος, ο Επίτροπος υπεραμύνεται της θέσης της Επιτροπής για έναν κοινό προϋπολογισμό και κατ' επέκταση έναν υπουργό οικονομικών της ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι αυτό που είναι επιπλέον αναγκαίο είναι η άσκηση δημοκρατικού ελέγχου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: