Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΣΙΠΡΑ

 
 
Ενοχληθηκε ο Σοϊμπλε απο τις φορολογικες απαλλαγες των ελληνων εφοπλιστων


 Νέο θεατρικό έργο στην ευρωπαϊκή σκηνή.. Ο κατ' εξοχήν εκπρόσωπος της ολιγαρχίας, των offshores των κρατών ευκαιρίας (Λουξεμβούργο και άλλα ομοδειδή) και κατασκευαστής προτεκτοράτων (ελλάς) μέμφεται τον δούλο του επειδή ακολουθεί κατά γράμμα τις πολιτικές του !! Πόσο στα τέσσερα να πέσει ακόμη;
 
"Πόλεμο" με την ελληνική κυβέρνηση ανοίγει εκ νέου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με την ελληνική πλευρά να μην αφήνει αναπάντητη τη νέα επίθεση και να απαντά μέσω κυβερνητικών πηγών. 

Μιλώντας σε συνέδριο στη Γερμανία, ο κ. Σόιμπλε, ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, ωστόσο, η πολιτική ηγεσία της χώρας επιμένει να φορτώνει τα βάρη στους αδύναμους.

Ο Γερμανός υπουργός απάντησε αναφορικά με τις κατηγορίες που έχει δεχθεί για τη σκληρότητα του ελληνικού προγράμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «μην κατηγορείτε εμένα για τις δομικές αδυναμίες του ελληνικού προγράμματος», ενώ κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει άμεσα να σταθεί στα πόδια της.

Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας, άσκησε δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την υπόσχεση που δεν τήρησε σχετικά με την φορολόγηση των εφοπλιστών, όταν αναδείχθηκε στην εξουσία, ενώ ανέφερε παρατήρηση του ΔΝΤ ότι η στελέχωση διοικητικών θέσεων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων έγινε με πρόσωπα κομματικού περιβάλλοντος.

Το θέμα του χρέους αναμένεται να τεθεί εκ νέου στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, με τις έως τώρα πληροφορίες να αναφέρουν πάντως ότι οι εταίροι δύσκολα θα βελτιώσουν τα μέτρα που έχουν ήδη καταθέσει για ελάφρυνση.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επέκρινε εκ νέου τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, αλλά και τον Μάριο Ντράγκι, λέγοντας πως είναι «σίγουρα κατάλληλη» για ορισμένα μέλη της ευρωζώνης, αλλά ελαφρώς χαλαρή για τη Γερμανία.

Η αντίδραση της κυβέρνησης

Άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

«Οι ευθύνες του κου Σόιμπλε για την διαχείριση της ελληνικής κρίσης έχουν καταγραφεί ιστορικά. Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθεί να τις επιρρίψει σε άλλους», τονίζουν πηγές της κυβέρνησης σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: