Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΑΡΤΙΝΗ ΚΑΤΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΒΟΡΙΔΗ


ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΑΡΤΙΝΗ ΚΑΤΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΒΟΡΙΔΗ 



Σαπίλα! Όλα τα πολιτικά μωρά στη πίστα Ενώπιον της Εξεταστικής που διερευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία


Όλα τα πολιτικά μωρά στη πίστα Ενώπιον της Εξεταστικής που διερευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία κατέθεσε ο Ανδρέας Μαρτίνης Επανέλαβε τα όσα είχε πει σε συνέντευξή του τις προηγούμενες μέρες, τοποθετώντας «στο κάδρο» πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

 Εναντίον πολιτικών προσώπων και κυβερνήσεων, οι οποίες «δημιούργησαν δημιούργησαν και συντήρησαν πελατειακές πρακτικές τόσο στο Ερ. Ντυνάν, όσο και στον Ερυθρό Σταυρό» καταφέρθηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία. Ο πρώην πρόεδρος του Ερ. Ντυνάν μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ο Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα άλωσης, ο Λοβέρδος έσκαψε το λάκκο του Ντυνάν και ο Γεωργιάδης μας έριξε στο λάκκο και τον σφράγισε». Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μαρτίνης, αφού ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο, υποστήριξε ότι «τον Απρίλιο του 2017, ευρισκόμενος στον Κορυδαλλό, όχι ως πρόεδρος του Ντυνάν, αφού είχε παραιτηθεί όπως του είχε ζητήσει εγγράφως ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης του πήγε κατάσχεση για χρέη μισθωτών υπηρεσιών που οι «κύριοι»» όπως τους χαρακτήρισε «αμέλησαν» να δηλώσουν.

Επ’ αυτού ζήτησε από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής να ζητήσουν τον έλεγχο των προσώπων και των οικονομικών υπηρεσιών που εγκαταστάθηκαν στον νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» πριν τον πλειστηριασμό. Επιπλέον ζήτησε να εξεταστούν τα πεπραγμένα της ΔΟΥ Κηφισιάς, ισχυριζόμενος ότι το σχέδιο ήταν «πρώτα να εξοντωθεί γιατί ήθελαν να τον λυγίσουν».

 Στη συνέχεια της κατάθεσής του ο κ. Μαρτίνης υποστήριξε ότι «το Ντυνάν είναι ή το μεγάλο του σφάλμα ή η μεγάλη του προσφορά», λέγοντας ότι ακόμα και σήμερα του έρχονται κατασχέσεις. Ερωτηθείς σχετικά, επανέλαβε πολλές φορές ότι το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» ήταν Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα νοσοκομείο.

 «Εξ αυτού του λόγου», όπως είπε, «δόθηκε άδεια από λειτουργίας του νοσοκομείου από το υπουργείο Υγείας επί υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου και όχι από την τότε Νομαρχία και τα εγκαίνια έγιναν τον Φεβρουάριο του 2000».

Τόνισε ότι «το καταστατικό συστήθηκε με νόμο που ψηφίστηκε το 1992 χάρη στον Γιώργο Σούρλα και στους αείμνηστους Καραμανλή και Τσαλδάρη που έπεισαν τον αείμνηστο, πρωθυπουργό τότε, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ότι θα ήταν θεάρεστο έργο η δημιουργία αυτού του κοινωφελούς νοσοκομείου».

Επισήμανε, επίσης, ότι επειδή ο ίδιος δεν γνωρίζει από οικονομικά το νοσοκομείο από την πρώτη μέρα της λειτουργίας είχε manager. Ο κ. Μαρτίνης ισχυρίστηκε ενώπιον της επιτροπής ότι μετά το 2006 άλλαξε το καταστατικό, ενώ την ίδια στιγμή επρόκειτο να εισρεύσει, όπως είπε, «πολύ χρήμα από ΣΔΙΤ στο νοσοκομείο και το ΔΣ από 10μελές έγινε 7μελές».

«Επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου», συνέχισε ο Ανδρέας Μαρτίνης «ήταν ήδη ψηφισμένο το νέο καταστατικό και ο πρόεδρος του νοσοκομείου αποστερείτο των οικονομικών αρμοδιοτήτων οι οποίες πήγαν στον τότε αντιπρόεδρο τον κ. Στεργίου».

«Από την εποχή Αβραμόπουλου και μετά άρχισε η ιστορία» όπως είπε ο Ανδρέας Μαρτίνης. Ερωτηθείς για το εάν και κατά πόσο είχαν νοσηλευτεί δωρεάν στο «Ερρίκος Ντυνάν» επώνυμοι (πολιτικοί, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, δικαστικοί) απήντησε ότι αφενός επειδή το νοσοκομείο είχε συμβληθεί με το «Κοργιαλένειο Ίδρυμα» κάποιοι μπορεί ν είχαν νοσηλευτεί μέσω «Κοργιαλένειου», και άρα νοσηλευόντουσαν σε χώρο που είχε παραχωρηθεί στο Δημόσιο, ενώ υποστήριξε ότι κάποιοι επίσης μπορεί να νοσηλεύονταν χωρίς να πληρώνουν πέραν των ασφαλιστικών τους ταμείων.

 Στη συνέχεια της κατάθεσής του, ο κ. Μαρτίνης υποστήριξε ότι όταν «είδε την επιθυμία να αλωθεί το Ντυνάν η επιθυμία του ήταν να πάει στο Δημόσιο και όχι σε κάποιον ιδιώτη όπως και έγινε». Ο κ. Μαρίνης έκανε ειδική αναφορά στον τότε υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο λέγοντας χαρακτηριστικά: «’Έρχομαι στη λαίλαπα που την περίμενα ως σωτηρία και ονομάζεται Λοβέρδος». Περιέγραψε πως είχε σύρει στα δικαστήρια τον Ανδρέα Βγενόπουλο και πως απέσυρε όλα τα ένδικα μέσα με εντολή Ανδρέα Λοβέρδου.

 Ισχυρίστηκε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος παραπλάνησε και τη Βουλή ίσως γιατί πίστευε ότι «θα μας σώσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια αφού παραιτηθήκαμε από τα ένδικα μέσα μας «έφτυσε» και αξίωσε να παραιτηθούμε και στο Συμβούλιο Εφετών». «Τότε σιχάθηκα τον εαυτό μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρτίνης. Έκανε, επίσης, ειδική αναφορά στον τότε σύμβουλο του Ανδρέα Λοβέρδου, τον Λυκούργο Λιαρόπουλο, λέγοντας ότι προέτρεπε πέραν των άλλων να μην τον ψηφίσουν ξανά για πρόεδρο του «Ερρίκος Ντυνάν».

 Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο κ. Μαρτίνης ανέφερε ότι επί υπουργίας Ανδρέα Λυκουρέτζου καίτοι ο ίδιος προσπάθησε να δει και να μιλήσει με τον υπουργό, ο κ. Λυκουρέτζος επέλεξε να μιλά για τα θέματα του Ντυνάν με τον manager του νοσοκομείου κ. Χαραμή. Ως εκ τούτου προσπάθησε να μιλήσει και με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά αυτός τον παρέπεμψε στον διευθυντή του γραφείου του, Κώστα Μπούρα.

 «Τότε» είπε ο κ. Μαρτίνης «επικοινώνησα με τον Χρήστο Σταϊκούρα και κατάλαβα ότι ο κύβος είχε ριφθεί, το νοσοκομείο να πάει στην Τράπεζα Πειραιώς». Σε άλλο σημείο, ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» αναφέρθηκε και στον Άδωνι Γεωργιάδη υποστηρίζοντας ότι επί υπουργίας του, του ζήτησε εγγράφως να παραιτηθεί και αυτός και ολόκληρο το ΔΣ και «να ορίσει ο κ. Γεωργιάδης ένα προσωριν.».

Μάλιστα ανέφερε ότι του είπε «πρέπει να παραιτηθούν, καθώς τα δάνεια όλα τα πήρε η Τράπεζα Πειραιώς και ζητά να οριστεί προσωρινό ΔΣ το οποίο, όπως είπε έπρεπε να κάνει εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ που ποτέ δεν έκανε». Ο Ανδρέας Μαρτίνης έκανε ειδική αναφορά και στον μετέπειτα υπουργό Μάκη Βορίδη λέγοντας ότι πέντε μέρες πριν τον πλειστηριασμό, με νόμο, έδωσε ασυλία στα μέλη του ΔΣ του νοσοκομείου. altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: