Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΑΜΟΥΘ ΕΞΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΕ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ !


Πρόστιμο «μαμούθ» σε σουβλατζίδικο - Καλείται να πληρώσει 6 εκατ. ευρώ (Photo) - Media ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΑΜΟΥΘ ΕΞΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΕ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ !


 Σε απόγνωση ντόπιοι και αλλοδαποί τοκογλύφοι.. Γύρω τριγύρω τρέχουν μεσοπέλαγες μεταγγίσεις λαθραίου μαύρου χρυσού, μαύρες offshores και μαύρη τοκογλυφία αλλά ο καρβουνιασμένος σουβλατζής συνελήφθη..Αστρονομικό πρόστιμο ύψους 6.367.600 ευρώ, επέβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων σε επιχείρηση εστίασης στα Χανιά, καθώς από τους ελέγχους διαπιστώθηκε μη έκδοση λιανικών αποδείξεων
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν είχε εκδώσει τουλάχιστον 15.919 αποδείξεις, με τους υπολογισμούς να καθορίζουν την «καθαρή αξία» στα 70.743,34 ευρώ και το ΦΠΑ στα 15.141,56 ευρώ, σύνολο δηλαδή, 85.884,90 ευρώ.


Η Αρχή αναφέρει ότι η επιχείρηση είχε υποπέσει άλλες δύο φορές σε παρόμοιες παραβάσεις, και καταλήγει σε ένα πρώτο διαπιστωτικό πρόστιμο πρόστιμο-μαμούθ των 6.367.600.
Επισημαίνεται πάντως πως αυτό δεν είναι το οριστικό πρόστιμο αφού ο φορολογούμενος μπορεί να καταθέσει παραστατικά ως δικαιολογητικά καθώς και να επιδείξει μια συμμόρφωση, ως προς τις υποδείξεις των ελεγκτικών μηχανισμών και τελικά το πρόστιμο να μειωθεί κατά πολύ.
Κάτι ανάλογο σύμφωνα με τις πληροφορίες του zarpanews.gr, ισχύει και στην προκειμένη περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: