Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΥΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΒΟΗ ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗ ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΛΛΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ..

 
 ΥΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΒΟΗ ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗ ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΛΛΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ..



Και βεβαίως υπό την βαριά σκιά των πολυεθνικών της ενέργειας που θα διαφεντεύει κάθε τους λέξη..



Συνέρχονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη το 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ και η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, με συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, του Ισραηλινού ομολόγου του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και του Κύπριου Προέδρου, Ν. Αναστασιάδη.

Στην ατζέντα της τριμερούς συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται θέματα Ενέργειας, περιβάλλοντος, τουρισμού, μετανάστευσης, ασφάλειας, τρομοκρατίας, καινοτομίας κ.ά.
Συμβούλιο και Σύνοδος αποτελούν συνέχεια ανάλογων ενεργειών που «τρέχει» η κυβέρνηση συνολικά, και τα επιμέρους υπουργεία καθένα στον τομέα του, για γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, διασύνδεση κεφαλαίων των τριών χωρών και διεύρυνση των μεταξύ τους μπίζνες, κυρίως πάνω στις πηγές και τους δρόμους της Ενέργειας και τη διαμετακόμιση.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΕΔΥΕΘ

Με αφορμή την τριμερή, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
Η ΕΔΥΕΘ καλεί το λαό και τη νεολαία να διαδηλώσουν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να απαιτήσουν την απεμπλοκή της χώρας, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς της περιοχής.

Σε ανακοίνωσή της, ανάμεσα στα άλλα σημειώνει: «Η κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίζει πιστά την πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Στο πλαίσιο της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης", για την όσο γίνεται καλύτερη εξασφάλιση των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα. Επιδιώκει να καταστήσει τη χώρα "ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο" και για το λόγο αυτό εμπλέκει το λαό μας στους θανάσιμους ανταγωνισμούς ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τα μονοπώλιά τους. Στην κατεύθυνση αυτή βαθαίνει τη συνεργασία με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, συνάπτει μαζί τους στενές οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις, με σκοπό τη μοιρασιά των πετρελαίων της περιοχής.

Την ίδια στιγμή που η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη και επικίνδυνη για τον Παλαιστινιακό λαό και για όλους τους λαούς της περιοχής, την ίδια στιγμή που το Ισραήλ - το κράτος δολοφόνος - επεκτείνει τους εποικισμούς, τρομοκρατεί και δολοφονεί καθημερινά τον αγωνιζόμενο λαό και τα παιδιά της Παλαιστίνης, είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ άλλοτε να εκφραστεί η διεθνιστική μας αλληλεγγύη και η αντίθεσή μας στη στήριξη που προσφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο δολοφονικό έργο των ιμπεριαλιστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: