Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣ !!

Αστυνομία στη συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου για τα 176 €!
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣ !!


Κυβερνούν δια της καταστολής τις δυνάμεις της οποίας ως εξ αυτού τις θωπεύουν οικονομικά.. 


Με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων (10 άτομα της ΔΙΑΣ και 2 περιπολικά), και μετά από πολύωρη διακοπή (ξεκίνησε στις 08:30 το πρωί της Τρίτης και συνεχίστηκε στις 20:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας), συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πεντέλης, προκειμένου να οριστεί δικηγόρος, για να καταθέσει αίτηση αναίρεσης, κατά της αποφάσεως του Ειρηνοδικείου, που δικαιώνει τους εργαζομένους του Δήμου, για την αναδρομική καταβολή του επιδόματος των 176 Ευρώ.

Το ιστορικό
Σύμφωνα με ενημέρωση του epoli.gr από το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης και την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και τον κ. Γιάννη Τσούνη αν. γενικό γραμματέα,
  • Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΟΚΠΑ Δήμου Πεντέλης, Νίκος Τόλιος, συγκάλεσε, εκτάκτως, στις 12/6/17, στις 15:00 μ.μ., Διοικητικό Συμβούλιο, με θέμα τον ορισμό πληρεξούσιου δικηγόρου, για να συντάξει και να καταθέσει αίτηση αναίρεσης, κατά της αποφάσεως του Ειρηνοδικείου, υπέρ των εργαζομένων του ΝΠΔΔ, για το επίδομα των 176 Ευρώ, το οποίο και ψήφισαν κατά πλειοψηφία.
  • Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, συγκάλεσε έκτακτη Οικονομική Επιτροπή, στις 13/6/17, στις 08:30 π.μ., για το ίδιο επίδομα, για τους εργαζομένους του Δήμου.
  • Με το αιφνίδιο άκουσμα της συνεδρίασης, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης, μαζικά και αποφασιστικά, απέτρεψε την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα έπαιρνε απόφαση για τον ορισμό δικηγόρου, για κατάθεση αίτησης αναίρεσης κατά της αποφάσεως του Ειρηνοδικείου, που δικαιώνει τους εργαζομένους του Δήμου για την αναδρομική καταβολή του επιδόματος των 176 Ευρώ.
  • Η Δημοτική Αρχή, βλέποντας την έντονη αντίδραση των εργαζομένων, “έριξε το μπαλάκι” στο Υπουργείο Εσωτερικών, για την απόφαση ορισμού δικηγόρου (;), και παρέπεμψε τους εργαζομένους στο ΥΠ. ΕΣ. για περαιτέρω διευκρινίσεις.
  • Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, μαζί με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α., Γιάννη Τσούνη, και εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, πήγαν στο Υπ. Εσωτερικών, όπου συναντήθηκαν με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, οι οποίοι δήλωσαν ότι, ουδέποτε έδωσαν οποιαδήποτε καθοδήγηση στον Δήμο, για το πώς θα ενεργήσει για το συγκεκριμένο θέμα, και πως είναι καθαρά στην ευχέρεια της Δημοτικής Αρχής η άσκηση ή μη ένδικων μέσων, για την υπόθεση των 176 €.
  • Μέσα στο κλίμα της παρατεταμένης και οξείας έντασης, από την Δημοτική Αρχή κλήθηκε η Αστυνομία, στο χώρο του Δημαρχείου, και δόθηκε παράταση της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, στις 20:30 μ.μ., χθες το απόγευμα.
«Οι εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε ενημερώνοντας όλους τους εργαζόμενους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και την τοπική κοινωνία», δηλώνει για το θέμα και τα γεγονότα που προκλήθηκαν απ' αυτό, ο Σύλλογος των Εργαζομένων Δήμου Πεντέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: